Care este diferența între înghețată și sorbet. Bilic: În funcție de buget și de gust, voi decideți
Înghețata și sorbetul, două dintre deserturile răcoroase ale verii. Care este însă diferența dintre cele acestea.
”Înghețata este, fără îndoială, desertul preferat al verii. Vorbim astăzi despre înghețata de fructe și sora ei vegană - sorbetul.
Care este diferența dintre ele? Ei bine, în primul rând la capitolul compoziție.
În înghețată avem lapte, ouă, zahăr și fructe, în schimb, în sorbet avem doar piure de fructe și zahăr.
Este un fel de spumă de fructe congelată.
Poate fi un avantaj pentru cei care vor, iată, să evite produsele de origine animală, căci aici avem produs vegan”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pe canalul său de YouTube.
Aceeași cantitate de zahăr, unde este însă diferența dintre cele două deserturi
”Nu doar la capitolul ingrediente sunt diferențe, ci și la capitolul calorii.
Știu, nu o să vă placă, însă înghețata are de două roi mai multe calorii decât sorbetul. Avem 240 de calorii la suta de grame pentru înghețată și doar 120 pentru sorbet.
De unde vine diferența? Ei bine, din conținutul de grăsime. Pentru că în înghețată avem, nu lapte, ci frișcă, în primul rând, 30 de procente sunt frișcă și ea vine la pachet cu grăsime.
Avem și gălbenuș de ou care aduce și el grăsime și colesterol.
În schimb, în sorbet avem doar fructe și zahăr.
Că tot vorbeam de zahăr, ambele variante au același conținut de zahăr, cam 28 de grame la sută.
Deci 12 grame de grăsime, zero grame de grăsime, zahăr egal. Și din cauza aceasta conținutul de calorii este dublu (n.r. în înghețată).
În schimb, aici avem de două ori mai multă pulpă de fructe, pentru că în sorbet avem 50% pulpă de fructe și apoi zahăr”, a mai spus Mihaela Bilic.
De altfel, nutriționistul a ținut să sublinieze că depinde de fiecare în parte ce variantă de desert de vară alegem.
”Cu siguranță înghețata este mai cremoasă, mai untoasă, pentru că avem frișcă, în schimb sorbetul este mai apos și mai răcoritor. 100 de calorii pentru o cupă, la înghețată, și doar 50 pentru sorbet. În funcție de buget și de gust, voi decideți”, a concluzionat Mihaela Bilic.
Ce înghețată trebuie să mănânci ca să nu te îngrași. Medic: Asta e ideal. Nu trebuie să o elimini
Înghețata poate să vă cauzeze neplăceri în ceea ce privește kilogramele. Nutriționiștii susțin că o porție mică de înghețată conține mult zahăr, ceea ce afectează dieta. Medicul Amalia Arhire a explicat pe pagina sa de Facebook cum să consumăm înghețata fără a avea probleme cu kilogramele.
”Mulți apelează la înghețată pentru a se răcori într-o zi călduroasă! Însă o înghețată are combinația de grăsime cu zahăr care îngrașă atât de mult într-un volum mic!
Asta nu înseamnă că trebuie să o elimini, cu să o mănânci cu măsură! Și dacă e vorba de copilul tău să i-o oferi la o gustare și să o compenseze cu o oră de mișcare!”, a scris medicul pe Facebook.
Înghețata conține foarte multe calorii, grăsimi și zahăr. O cupă de înghețată de vanilie are 222 kcal, iar cea de ciocolată are 254 kcal. Majoritatea acestor calorii provin din cantitatea de zahăr ridicată, dar și din cantitatea ridicată de grăsimi.
Un consum constant de înghețată crește greutatea. Și să nu uităm că este cremoasă, este rece, incredibil de bună la gust și creează dependență. Această dependență este creată de nevoia creierului pentru confort și plăcere, nu de nevoile nutriționale ale corpului. Medicul ne explică câtă înghețată putem mânca.
”Ai grijă însă la numărul de cupe și la cornet/topping! Ideal să fie fără cornet sau cu unul mic și să fie până în 60-70 g! Dacă vrei 2 cupe, una să fie de sorbet - eu am avut una de sorbet de mango și una de ciocolată neagră!
Totul m-a costat până în 250 calorii și am făcut 23000 de pași așa că am ars zahărul și grăsimile din ea! Nu uita, înghețata poate fi provocarea verii pentru mulți, pe lângă ice tea/sucurile din fructe/frappe uri sau bere! Citește mai departe AICI.
Vezi și: Cum ne putem proteja de alimentele falsificate. Bilic: Primul semn de suspiciune...
-
-
-
Un test de salivă ar putea descoperi insuficiența cardiacă04.11.2025, 09:28
-
-
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
