Ceaiul care topește kilogramele și stinge arsurile la stomac. Băutura miraculoasă combate insomnia. Lasă-l la fiert 20 de minute

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiul - Foto: Freepik @8photo
Ceaiul - Foto: Freepik @8photo

Băutura miraculoasă care stinge arsurile la stomac și combate insomnia. Lasă-l la fiert 20 de minute.

Această băutură este populară în Coreea, Japonia și China, cunoscută pentru beneficiile sale de sănătate, cum ar fi scăderea în greutate, reglarea glicemiei, ameliorarea problemelor digestive și îmbunătățirea fertilității masculine. Cu toate acestea, nu există multe dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

În Coreea se numește boricha, iar în Japonia se numește mugicha. De de altă parte, în China i se spune damai cha sau mai cha.

Foto: Freepik @bondarenko_rimma

Ingredientul principal este orzul prăjit, un cereale integrale, bogate în fibre, folosit în prepararea pâinii, cerealelor și băuturilor alcoolice cum ar fi berea, potrivit Very Well Fit.

Cum se face ceaiul de orz

Pentru prepararea ceaiului de orz acasă, se pot cumpăra pungi de ceai de orz sau orz prăjit gata de preparat.

Orzul se prăjește pe aragaz sau în cuptor până devine maro deschis.

Ceaiul se face adăugând două linguri de orz prăjit la opt căni de apă, fiind fiert timp de 15-20 de minute.

Se poate servi cald sau rece, adăugând lămâie sau îndulcitori și chiar condimente cum ar fi cardamomul.

Ceaiul de orz nu conține cafeină, deoarece nu este făcut din frunzele plantei Camellia sinensis, ca ceaiul negru sau verde.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de orz includ o gamă largă de vitamine, nutrienți și compuși biologici. Este bun pentru digestie, ajutând la ameliorarea simptomelor arsurilor la stomac și refluxului acid.

Foto: Freepik @8photo

Ceaiul de orz conține cantități mari de vitamina C, care protejează sistemul imunitar și scurtează durata răcelii și gripei. Alte beneficii includ îmbunătățirea fluxului sanguin și circulației, prevenirea cariilor dentare, ajută la relaxare și somn, poate crește pierderea în greutate și poate spori fertilitatea la bărbați, potrivit Sencha Tea Bar.

Beneficiile pentru sănătate atribuite ceaiului de orz includ ameliorarea durerilor de stomac, reducerea tulburărilor de somn, constipației, îmbunătățirea sănătății prostatei, fertilității masculine, prevenirea cariilor dentare și chiar acționând ca un anticoagulant.

Majoritatea acestor beneficii sunt bazate pe proprietățile orzului ca cereale integrale, dar nu există cercetări solide care să le susțină când este vorba de consumul ceaiului de orz.

Ceaiul de orz este în general sigur pentru consum, dar cei cu alergie la cereale, boala celiacă sau sensibilitate la gluten ar trebui să-l evite. Beneficiile consumului de fibre provin din consumul de cereale integrale, nu neapărat din ceaiul de orz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel