Cearcăne? Trucuri ca să scăpați de ele

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Cearcănele pot apărea din varii motive, fie din prea multă sare în alimentație, vreo alergie, fie din consumul excesiv de alcool. 

Cearcăne? Ochi obosiți? Specialiștii de la webmd.com au întocmit o listă cu câteva lucruri care vă pot ajuta să scăpați de cearcăne.

Iată câteva:

Nu exagerați cu sarea în mâncare - apa își va găsi mereu drumul din părți ale corpului care au un conținut scăzut de sodiu la cele care au cel mai mult. Iar zona din jurul ochilor este un prim exemplu. Așa se explică faptul că după o cină copioasă, cu mâncăruri sărate, vă treziți a doua zi ușor umflați.

Gestionați-vă alergiile – alergiile de sezon și ochii umflați merg mână în mână. Vestea bună e că acele medicamente pe care le luați pentru alergii, răceli sau infecții ale sinusurilor pot să vă usuce ochii înfundați, dar și nasul.

Schimbați poziția de somn – Dormiți pe o parte sau pe burtă? Specialiștii webmd.com susțin că gravitația duce la colectarea fluidului sub ochi, ceea ce ar putea explica aceste pungi plictisitoare. Încercați să dormiți pe spate și adăugați o pernă suplimentară.

Demachiați-vă înainte să vă puneți în pat - nu vă culcați cu machiaj pe pleoape; ochii s-ar putea umfla ușor.

Nu beți mult alcool – un pahar de vin este bine, dar nu exagerați. Alcoolul deshidratează. Iar asta se poate vedea și în zonă ochilor. Beți apă înainte să vă culcați și folosiți o cremă hidratantă în jurul ochilor. Beți apă înainte de a vă culca și utilizați un hidratant în jurul ochilor

Protejați-vă ochii de razele UV - prea mult soare poate face pielea din jurul ochilor uscată sau ridată; folosiți protecție solară, ochelari de soare și pălării pentru a vă proteja fața

Nu fumați - poate usca și slăbi pielea de pe față

Oferă-le ochilor o revigorare - o compresă rece e binevenită; puteți folosi linguri răsucite, felii de castraveți sau pungi de ceai; temperatura scăzută ajută în această situație.

Nu uitați de crema pentru ochi – folosiți cremele hidratante care reduc ușoarele umflături. Vedeți ce funcționează în cazul dumneavoastră. Nu folosiți acea cremă de modă veche de hemoroizi deoarece poate irita pielea din jurul ochilor. Încercați o cremă de ochi retinol în schimb.

Folosiți un anticearcăn - alegeți unul care se potrivește cu pielea pe care o aveți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel