Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete: uită de oțet și de bicarbonatul de sodiu

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete. Foto: Freepick @freepik
Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete. Foto: Freepick @freepik

Cel mai bun mod de a îndepărta calcarul de pe robinete și alte suprafețe a fost dezvăluit de gospodinele cu experiență. 

Este posibil să depășești o problemă întâlnită în fiecare zi, în cel mai scurt timp și fără substanțe chimice? Pentru asta vei avea nevoie de lămâie și sare. Cele două ingrediente vor va rezultate formidabile în timp record!

Unele pete de calcar sunt încăpățânate. Din fericire, există un truc natural care îți va permite să le elimini, în special datorită trucului cu lămâie și sare.

Printre cele mai frecvente probleme întâlnite acasă este calcarul. Acesta poate fi perfect vizibil pe robinete, care se depune pe suprafețe într-un strat alb, care, în timp, îngălbenește.

Scapă ușor de umiditatea din casă cu trei ingrediente: acest truc îți va parfuma casa

Datorită lămâii și sării, vei putea elimina petele de calcar. De asemenea, vei putea preveni apariția acestor pete de calcar. 

Datorită acestui truc, robineții din baie vor străluci. Pentru aceasta, vei avea nevoie de o lămâie, tăiată în jumătate, care trebuie stropită cu sare fină. Freacă robineții și chiuveta cu jumătatea de lămâie și sare și lasă ca acest amestec să acționeze circa 5 minute. 

La final, șterge robineții și chiuveta cu burete, apoi clătește cu apă curată. Petele de calcar  vor dispărea ca prin magie.

Sarea, condimentul care nu expiră niciodată, dar i se poate schimba calitatea. Cum să îți dai seama dacă este proaspătă și de ce are termen de valabilitate

Dincolo de îndepărtarea calcarului, lămâia este ideală pentru curățarea casei. Te poate ajuta cu multe treburi zilnice casnice.

Lămâia deodorizează interiorul. Fie că este vorba de mirosuri urâte în bucătărie sau în țevi, acest fruct citric îți vine în ajutor. Poți scăpa de mirosurile neplăcute din frigider  punând în el o jumătate de lămâie. De asemenea, poate elimina mirosurile neplăcute din coșul de gunoi. Pentru a curăța scurgerea, tot ce trebuie să faci este să torni suc de lămâie, amestecat cu bicarbonat de sodiu. Lasă să acționeze câteva minute înainte de turna apă fierbinte. 

Chimicalele din bucătării, nocive. Cresc riscul de cancer hepatic

Lămâia dezinfectează cuptorul și aragazul. Lămâia acționează formidabil pe aceste suprafețe. Freacă petele încăpățânate de la aragaz cu o jumătate de lămâie. După 10 minute, șterge suprafața curățată cu un burete umed, apoi cu o cârpă curată. 

De ce să pui o bucată de săpun sub lenjeria de pat. Trucul care te-ar putea scăpa de o problemă deranjantă

Lămâia îndepărtează urmele de pe geamuri și oglinzi. Lămâia este deosebit de eficientă  în curățarea geamurilor. Pentru asta, pune sucul de la o jumătate de lămâie în 50 de ml de apă fierbinte. Toarnă lichidul într-o sticlă și pulverizează-l pe geam sau oglindă. Apoi șterge geamul și oglinda cu ziare. Astfel, îți vei lua rămas bun de la urmele inestetice care apar pe geamuri!

Lămâia curăță rosturile dintre gresie și faianță. Urmele de umiditate pot apărea în timp, mai ales în baie sau în bucătărie, mai ales pe rosturile dintre gresie și faianță. Din fericire, poți depăși acest fenomen fără a folosi înălbitor. Pentru asta amestecă sare cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Aplică pasta obținută pe rosturile murdare și așteaptă 10 minute înainte de a le clăti cu apă. Vei fi surprins de rezultat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel