Cele mai bune 3 băuturi care te ajută să dormi repede și bine

Bauturi - Foto: Freepik @freepic.diller
Bauturi - Foto: Freepik @freepic.diller

De ce să apelezi la medicamente pentru somn când ai aceste 3 băuturi la îndemână. Acestea sunt cele mai bune 3 băuturi care te ajută să dormi repede și bine.

Insomnia sau dificultatea de a adormi este o problemă pe care o întâmpină mulți oameni zilnic. În loc să apelezi la medicamente, poți încerca anumite băuturi naturale, care s-au dovedit eficiente în relaxarea corpuui și îmbunătățirea calității somnului.

Conform studiilor medicale, anumite băuturi pot stimula producția de melatonină, hormonul somnului, sau pot reduce stresul, facilitând un somn mai rapid și mai profund.

Vezi și: Un oncolog avertizează că durerea de cap care nu dispare după un analgezic este un simptom al cancerului

Cele mai bune 3 băuturi care te ajută să dormi repede și bine

Vezi și: Apa de la robinet, contaminată cu o substanță toxică. Un studiu dezvăluie marea problemă: E posibil să fie găsită în toată apa potabilă tratată așa

1. Laptele cald cu miere este combinația clasică pentru un somn profund

Laptele cald este cunoscut de generații întregi ca un remediu pentru insomnie, dar există și dovezi științifice care să sprijine această tradiție.

Laptele conține triptofan, un aminoacid care ajută la roducția de serotonină și melatonină, esențiale pentru reglarea somnului.

Adăugarea unei lingurițe de miere poate amplifica acest efect. Mierea crește ușor nivelul de insulină, ceea ce facilitează transportul triptofanului către creier, sporind astfel producția de serotonină.

Conform unui studiu publicat în Jourunal of Medicinal Food, consumul regulat de lapte cald cu miere poate reduce timpul necesar pentru a adormi și îmbunătățește calitatea somnului.

Încălzește o cană de lapte de vacă sau vegetal, cum ar fi laptele de migdale și adaugă o linguriță de miere organică. Consumă cu 30 de minute înainte de culcare.

2. Ceaiul de valeriană

Valeriana este o plantă cunoscută pentru efectele sale sedative ușor și capacitatea de a reduce anxietatea.

Rădăcina de valeriană conține compuși care acționează asupra receptorilor GABA din creier, contribuind la calmarea sistemului nervos.

Conform unui studiu publicat în Sleep Medicine Review, consumul de ceai sau extract de valeriană poate scurta timpul necesar pentru a adormi și îmbunătățește calitatea somnului, mai ales în cazul insomniei cronice.

Fierbe 1 - 2 lingurițe de rădăcină de valeriană uscată într-o cană cu apă timp de 10 - 15 minute.

Consumă ceaiul cu 30 - 60 de minute înainte de culcare.

Poate avea un gust ușor amărui, dar îl poți îndulci cu miere.

3. Sucul de cireșe, sursă naturală de melatonină

Sucul de cireșe, în special cel obținut din cireșe amare, este o băutură excelentă pentru cei care se luptă cu insomnia.

Cireșele amare sunt o sursă naturale de melatonină, hormonul care reglează ciclul somn-veghe.

Studiile publicate în European Journal of Nutrition au arătat că sucul de cireșe poate crește nivelul de melatonină din organism, reducând timp de adormire și îmbunătățind durata somnului.

Un experiment a demonstrat că persoanele care au consumat 240 ml de suc de cireșe de două ori pe zi timp de o săptămână au dormit în medie cu 85 de minute mai mult pe noapte.

Alege un suc de cireșe 100% natural, fără adauos de zahăr. Consumă o jumătate de cană dimineața și o jumătate de cană cu o oră înainte de culcare.

Aceste 3 băuturi sunt alternatiev excelente pentru un somn liniștit. Dacă ai probleme de somn persistente, este recomandat să consulți un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel