Cele mai bune 5 ceaiuri pentru iarnă. Care este ingredientul secret care reduce inflamația din corp

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
cele mai bune 5 ceaiuri foto:freepik@kamranaydinov
cele mai bune 5 ceaiuri foto:freepik@kamranaydinov

Cele mai bune 5 ceaiuri pentru iarnă. Fie că alegi un ceai special de iarnă din frunze întregi sau alegi ceaiul preferat în orice anotimp, ceaiul este o parte necesară a nutriției noastre.

O ceașcă de ceai te încălzește într-un mod aparte, în special iarna. Sezonul rece este asociat cu băuturi calde care ne încălzesc, iar ceaiul este una dintre cele mai populare opțiuni. Fie că alegi un ceai special de iarnă din frunze întregi sau alegi ceaiul preferat în orice anotimp, ceaiul este o parte necesară a nutriției noastre.

Vezi și: Autodiagnosticul ADHD-ului: De ce nu este recomandat și ce pași să urmezi pentru un diagnostic corect

Beneficiile ceaiului de iarnă

Combaterea gripei și tusei: Oamenii adesea se confruntă cu răceli sau tuse iarna, iar băutul ceaiului cald ne face să ne simțim mai bine. Ceaiurile condimentate pot ajuta în caz de tuse și răceli. Consumul de ceai de ghimbir, turmeric sau scorțișoară poate reduce iritația nazală și poate ameliora simptomele de răceală sau tuse, conform teaculture.

Ușor de digerat: Consumul de alimente mai consistente, tendința de a rămâne inactiv și evitarea exercițiilor fizice în sezonul rece pot crește probabilitatea problemelor digestive. Băutul de ceai de ghimbir, mentă sau anason stelat ajută la reducerea disconfortului gastro-intestinal și facilitează digestia.

Circulația sângelui: Datorită inactivității specifice sezonului rece, corpul nostru devine rigid, iar fluxul sanguin este încetinit. Consumul de ceai de scorțișoară și de mușețel ajută la îmbunătățirea circulației interne a sângelui și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Combaterea infecțiilor: Băuturile calde pot fi consumate pentru a reduce disconfortul și umflarea. Se spune că consumul de ceai de șofran sau adăugarea câtorva cuișoare într-o oală cu apă clocotită ar ajuta la reducerea durerii și inflamației în corp.

Creșterea energiei: Datorită conținutului său bogat în substanțe nutritive și minerale vitale, ceaiul condimentat poate fi folosit ca un stimulent natural al energiei, cu puține sau deloc efecte secundare negative. Băuturile energizante conțin adesea o cantitate mare de cafeină, care poate fi dăunătoare pentru sănătate.

foto:freepik@pvproductions

Cele mai bune 5 ceaiuri pentru iarnă

Throat Rescue

Cu ajutorul acestui amestec superb de ceai verde de cea mai bună calitate, plante și condimente, reduci durerea și disconfortul asociate durerilor în gât. Lasă ingredientele selectate cu grijă să reducă infecția, inflamația și să-ți restabilească sănătatea, în timp ce ceaiul aromat și revigorant îți ridică moralul. Beneficiază de alinare pentru tuse, alergii sezoniere și congestie nazală. Ajută la vindecarea corzilor vocale suprasolicitate și protejează împotriva germenilor.

Masala Chai

Aroma bogată, impregnată de condimente, a ceaiului preferat al Indiei este greu de ignorat. Bucură-te de aroma sa distinctivă în timp ce se fierbe, culoarea sa ambrată și gustul său delicios în fiecare înghițitură. Îmbietoare pentru toate simțurile tale. Este unul dintre ceaiurile preferate în sezonul rece datorită naturii sale energizante și revigorante. Are un conținut ridicat de cafeină.

Kashmiri Kahwa

Originar din India, Kashmiri Kahwa este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru iarnă datorită prezenței cardamomului, scorțișoarei și antioxidanților. Cardamomul ajută la reglarea tensiunii arteriale; scorțișoara este cunoscută pentru menținerea nivelului de colesterol la cote reduse, iar antioxidanții ajută în cazul bolilor cronice precum cancerul și afecțiunile cardiace. Conține o cantitate moderată de cafeină și are un puternic miros condimentat.

Happy Immunity

Cunoscut și sub numele de ceai Happy Immunity, oferă imunitate și rezistență la boli și provine din India. Este recomandat ca cel mai bun ceai pentru iarnă, deoarece ajută la reducerea inflamației, eliminarea toxinelor și alinarea congestiei. Are un miros mentolat și herbal și conține cantități moderate de cafeină.

Oriental Oolong

Acest ceai sănătos de iarnă provine din China. Oriental Oolong ajută la controlul greutății. Antioxidanții din ceai pot ajuta în lupta împotriva îmbătrânirii. Este cel mai bun ceai pentru iarnă, deoarece ajută la menținerea sănătății dentare și osoase în stare bună, fiind benefic în special pentru persoanele aflate la vârsta mijlocie și în vârstă. Este posibil să aibă beneficii pentru sănătatea inimii. Are un nivel mai mare de cafeină și oferă un miros de nuci cu accente fumurii.

Vezi și: Ce sunt vitaminele, de fapt. Ce rol joacă în sănătatea generală

Aceste ceaiuri de iarnă nu numai că îți încălzesc trupul în sezonul rece, dar oferă și numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o modalitate delicioasă de a te bucura de această perioadă a anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel