Cele șase semne ale infarctului. Medic, avertisment: Timpul este mușchi. Cu cât se pierde mai mult timp, cu atât mai mult mușchiul inimii poate muri!

Monika Baciu |
Data publicării:
infarct - FOTO: Freepik@kasa1982
infarct - FOTO: Freepik@kasa1982

Un medic a lansat un avertisment care poate face diferența dintre viață și moarte. Cunoașterea simptomelor infarctului este esențială pentru a supraviețui.

Un medic generalist de la NHS a împărtășit șapte semne de avertizare ale unui atac de cord "pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată". Identificarea acestor "semne timpurii" ar putea salva o viață, a spus el. Un atac de cord este o urgență medicală gravă care apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este întreruptă brusc. Prin urmare, în momentul în care credeți că cineva prezintă simptome, ar trebui să sunați la 112.

Infarcul, semne de avertizare

Cu acest lucru în minte, un medic generalist de la NHS a împărtășit șapte semne cheie ale unui atac de cord care nu ar trebui ignorate printr-un videoclip de pe YouTube. Doctorul Khalid Zalmay a explicat cum se petrece infarcul miocardic.

"Când avem un atac de cord (infarct miocardic), alimentarea cu sânge a inimii noastre se oprește brusc. Acest lucru poate fi din cauza unui număr de motive. Dar ceea ce provoacă acest lucru este deteriorarea mușchiului inimii.

Este vital să obțineți ajutor medical urgent și să fiți atenți la semnele și simptomele, astfel încât timpul prețios să nu fie pierdut. Timpul este mușchi, cu cât se pierde mai mult timp, cu atât mai mult mușchiul inimii poate muri!", a spus dr. Khalid Zalmay, potrivit Express.

Cu toate acestea, a avertizat că unele dintre cele mai cunoscute semne ale unui atac de cord nu afectează pe toată lumea.

Aceasta include durerea în piept, cunoscută și sub numele de angină.

"Adesea, dacă întrebați oamenii - durerea în piept apare ca simptomul principal - dar vă poate surprinde faptul că unele persoane nu pot avea niciodată dureri în piept!Mai ales dacă sunt diabetici și uneori femeile tind să aibă simptome mai vagi", a mai spus dr. Khalid.

Vezi și: Trucul care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă. Sculptează talia și este gratuit

El a enumerat cele șapte semne de care să fiți atenți:

- Durere în piept

- Grețuri și vărsături

- Transpirații 

- Amețeală sau senzație de leșin

- Dureri în alte zone

- Lipsa de aer

- Sentiment copleșitor de anxietate

"Iată cele șapte semne și simptome ale unui atac de cord pe care nu ar trebui să le ignorați", a spus el.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui busuioc sub pernă. Efectul pe care îl are acest obicei de Bobotează asupra somnului

Infarct - FOTO: Freepik@nattanunkhankaew

Durere în piept

Potrivit Dr. Khalid, durerea în piept sau disconfortul este simptomul "cel mai comun" întâlnit de oameni.

"Poate fi descrisă ca o presiune", stoarcere sau greutate în piept. Poate simți și ca o indigestie sau o senzație de arsură", a mai explicat medicul.

Grețuri și vărsături

Acest lucru este cauzat de un fenomen numit greață sau vărsături cardiogene, a explicat el.

Transpirații

Potrivit Dr. Khalid, atunci când mușchiul inimii tău moare, acesta s-ar putea să nu poată pompa sânge adecvat.

"Amintiți-vă că suntem în viață și mergem pentru că avem o presiune sanguină constantă care alimentează corpul nostru și creierul. Dacă această presiune sanguină scade brusc - nu poate ajunge suficient sânge la creier și ne putem simți leșinați și amețiți", a mai explicat dr. Khalid.

Vezi și: Boala pe care o poți face dacă te trezești devreme. Este gravă cu implicații majore

Amețeală sau senzație de leșin

"Unele teorii sugerează că ar putea fi cauzată de stimularea unei părți a sistemului nervos, numită sistemul nervos simpatic. Acesta este răspunsul tău de luptă sau fugă", a spus Dr. Khalid.

Dureri în alte zone

Aceste dureri pot fi resimțite în brațe, maxilar, gât și spate.

"În timpul unui infarct miocardic, poate părea că durerea se extinde de la piept la brațe (de obicei, brațul stâng, dar poate afecta ambele brațe), maxilar, gât, spate și abdomen", a mai explicat dr. Khalid.

Lipsa de aer

Inima pompează sânge pentru a circula în țesuturile tale și pentru a obține oxigen din plămâni.

"Dacă inima ta nu poate pompa sânge bine (așa cum se întâmplă în cazul unui atac de cord), te poți simți lipsit de aer", a spus el.

Sentiment copleșitor de anxietate

"Fizic, un atac de panică și un atac de cord pot fi foarte similare", a mai subliniat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel