Cercetare. Cancerul, depistat dintr-o mică probă de sânge

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Cercetătorii caută o soluție pentru tumorile solide având la bază un tratament pentru cancerul de sânge
Cercetătorii caută o soluție pentru tumorile solide având la bază un tratament pentru cancerul de sânge

Cercetarea în medicină va face în curând ca o simplă probă de sânge să fie suficientă pentru ca medicul de familie să poată pune diagnostic de cancer. Rezultatele cercetării sunt încurajatoare.

Într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, analizele de sânge se vor face atât de simplu, încât medicul de familie ar putea ajunge să poată pune diagnosticul de cancer, dintr-o probă de sânge. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au publicat în revista Scince că au dezvoltat un test de sânge care poate detecta semnele precoce de cancer, scrie Harvard Medical School.

Cercetătorii au luat probe de sânge pentru ADN și proteine, legate de opt tipuri diferite de cancer. Ei au reușit să identifice cazurile de cancer precoce de la mai mult de 1.000 de pacienți cu diferite tipuri de cancer, care încă nu s-au răspândit. Mai mult, testul a găsit 33% până la 98% din cazurile de cancer, în funcție de tipul tumorii.

Precizia testului, foarte bună

De asemenea, testul a avut o marjă de eroare mică. Atunci când au fost testate mai mult de 812 persoane sănătoase, mai puțin de 1% din rezultate au raportat prezența cancerului la persoanele care de fapt nu aveau. În unele cazuri, cercetătorii au putut, de asemenea, să extindă cercetarea pentru a afla ce tip de cancer a avut un individ, doar pe baza probei de sânge.

Acest lucru poate duce în cele din urmă la dezvoltarea unui instrument de screening care să ajute la detectarea cancerului într-un stadiu incipient, atunci când este cel mai ușor de tratat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel