Aport suplimentar de proteine. Vezi ce beneficii aduce

Aportul suplimentar de proteine s-a dovedit a fi benefic pentru starea generală de sănătate a persoanelor în vârstă. Cercetătorii arată că asta contribuie la menținerea masei...
Consumul de proteine suplimentare poate ajua adulții în vârstă să-și mențină o stare de sănătate optimă, arată un studiu publicat de către Jurnalul Societății Americane de Geriatrie.
Doza recomandată pentru proteine este de 0,8 grame pe kilogram, la greutate corporală, pe zi, scrie Harvard Medical School.
În cadrul studiului, oamenii de știință au recrutat 722 de persoane în vârstă de 85 de ani și au examinat datele medicale, inclusiv informații cum ar fi activitatea fizică, alimentația zilnică, greutatea corporală și starea generală de sănătate. Dizabilitatea a fost măsurată din chestionare raportate de ei, în parte, în care oamenii au descris dificultatea efectuării a 17 activități de viață zilnică, cum ar fi aceea de a se așeza sau a se da jos din pat, a se îmbrăca, a face baie, a face diferite treburi casnice, a urca și a coborî scări.
Consum crescut de proteine, mai multă autonomie la bătrânețe
Informațiile grupului au fost adunate din nou după 18 luni, apoi la 36 de luni și ulterior, la 60 de luni. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat proteină mai puțin decât doza zilnică recomandată au fost asociate cu un risc mai mare de o deteriorare a stării de sănătate, până la nivelul la care să aibă nevoie de ajutor. În comparație cu acest grup, cei care au consumat cu 25% până la 50% mai mult decât recomandarea zilnică - o medie de 1 până la 1,2 grame pe kilogram de greutate corporală pe zi - a fost asociat cu o mai mare independență.
Cercetatorii au susținut că proteina suplimentară a contribuit la amânarea pierderii de masă musculară și a rezistenței, fenomene frecvent observate la adulții în vârstă. Ei au remarcat, de asemenea, că persoanele care au consumat proteine suplimentare au făcut acest lucru pe o perioadă lungă de timp, sugerând că o creștere bruscă a aportului de proteine nu va oferi rezultate imediate.
Articolul original poate fi găsit AICI.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.