Aport suplimentar de proteine. Vezi ce beneficii aduce
Aportul suplimentar de proteine s-a dovedit a fi benefic pentru starea generală de sănătate a persoanelor în vârstă. Cercetătorii arată că asta contribuie la menținerea masei...
Consumul de proteine suplimentare poate ajua adulții în vârstă să-și mențină o stare de sănătate optimă, arată un studiu publicat de către Jurnalul Societății Americane de Geriatrie.
Doza recomandată pentru proteine este de 0,8 grame pe kilogram, la greutate corporală, pe zi, scrie Harvard Medical School.
În cadrul studiului, oamenii de știință au recrutat 722 de persoane în vârstă de 85 de ani și au examinat datele medicale, inclusiv informații cum ar fi activitatea fizică, alimentația zilnică, greutatea corporală și starea generală de sănătate. Dizabilitatea a fost măsurată din chestionare raportate de ei, în parte, în care oamenii au descris dificultatea efectuării a 17 activități de viață zilnică, cum ar fi aceea de a se așeza sau a se da jos din pat, a se îmbrăca, a face baie, a face diferite treburi casnice, a urca și a coborî scări.
Consum crescut de proteine, mai multă autonomie la bătrânețe
Informațiile grupului au fost adunate din nou după 18 luni, apoi la 36 de luni și ulterior, la 60 de luni. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat proteină mai puțin decât doza zilnică recomandată au fost asociate cu un risc mai mare de o deteriorare a stării de sănătate, până la nivelul la care să aibă nevoie de ajutor. În comparație cu acest grup, cei care au consumat cu 25% până la 50% mai mult decât recomandarea zilnică - o medie de 1 până la 1,2 grame pe kilogram de greutate corporală pe zi - a fost asociat cu o mai mare independență.
Cercetatorii au susținut că proteina suplimentară a contribuit la amânarea pierderii de masă musculară și a rezistenței, fenomene frecvent observate la adulții în vârstă. Ei au remarcat, de asemenea, că persoanele care au consumat proteine suplimentare au făcut acest lucru pe o perioadă lungă de timp, sugerând că o creștere bruscă a aportului de proteine nu va oferi rezultate imediate.
Articolul original poate fi găsit AICI.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
