Aport suplimentar de proteine. Vezi ce beneficii aduce

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Postul afectează bolile bătrâneții
Postul afectează bolile bătrâneții

Aportul suplimentar de proteine s-a dovedit a fi benefic pentru starea generală de sănătate a persoanelor în vârstă. Cercetătorii arată că asta contribuie la menținerea masei musculare.

Consumul de proteine suplimentare poate ajua adulții în vârstă să-și mențină o stare de sănătate optimă, arată un studiu publicat de către Jurnalul Societății Americane de Geriatrie.

Doza recomandată pentru proteine este de 0,8 grame pe kilogram, la greutate corporală, pe zi, scrie Harvard Medical School.

În cadrul studiului, oamenii de știință au recrutat 722 de persoane în vârstă de 85 de ani și au examinat datele medicale, inclusiv informații cum ar fi activitatea fizică, alimentația zilnică, greutatea corporală și starea generală de sănătate. Dizabilitatea a fost măsurată din chestionare raportate de ei, în parte, în care oamenii au descris dificultatea efectuării a 17 activități de viață zilnică, cum ar fi aceea de a se așeza sau a se da jos din pat, a se îmbrăca, a face baie, a face diferite treburi casnice, a urca și a coborî scări.  

Consum crescut de proteine, mai multă autonomie la bătrânețe


Informațiile grupului au fost adunate din nou după 18 luni, apoi la 36 de luni și ulterior, la 60 de luni. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat proteină mai puțin decât doza zilnică recomandată au fost asociate cu un risc mai mare de o deteriorare a stării de sănătate, până la nivelul la care să aibă nevoie de ajutor. În comparație cu acest grup, cei care au consumat cu 25% până la 50% mai mult decât recomandarea zilnică - o medie de 1 până la 1,2 grame pe kilogram de greutate corporală pe zi - a fost asociat cu o mai mare independență.

Cercetatorii au susținut că proteina suplimentară a contribuit la amânarea pierderii de masă musculară și a rezistenței, fenomene frecvent observate la adulții în vârstă. Ei au remarcat, de asemenea, că persoanele care au consumat proteine suplimentare au făcut acest lucru pe o perioadă lungă de timp, sugerând că o creștere bruscă a aportului de proteine nu va oferi rezultate imediate.

 

Articolul original poate fi găsit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel