China, prima țară care interzice accesul nevaccinaților în spitale, școli și supermaketuri

Adisa Codruț |
Data publicării:

Accesul persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva COVID va fi restricționată în școlile, spitalele și supermarketurile din China.

Persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID nu vor mai putea să intre în școli, spitale, hoteluri, benzinării, cafenele, supermarketuri și alte spații publice până la sfârșitul lui iulie sau începutul lunii august, susțin autoritățile din China. Insider susține că în 12 dintre cele 22 de provincii din China se va aplica măsura, dar ș că lista variază de la o provincie la alta.

Autoritățile chineze susțin că vaccinarea este „datoria şi obligaţia fiecărui cetăţean”, mai ales în contextul pandemic existent. Antena 3 citează situația din unele orașe și provincii chineze:

*  în oraşul Luzhou din provincia Sichuan, persoanele nevaccinate trebuie să lase datele personale şi de contact la intrarea în spațiile publice.

* în provincia Henan, agenţiile guvernamentale nu vor mai plăti angajaţii care nu se vor vaccina, potrivit presei locale.

* în Beijing nu a dispus vaccinarea obligatorie la nivel naţional.

Statul chinez urmărește să atingă o rată de vaccinare de 80%. Nu se cunoaște public câți chinezi s-au imunizat împotriva COVID cu ambele doze, nici cu o singură doză. Potrivit sursei citate, cele mai folosite vaccinuri sunt cele locale - Sinovac, Sinopharm.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel