Cinci lucruri nesănătoase pe care și experții le fac

Dana Lascu |
Data publicării:

Faceți exerciții, mâncați de cinci pe zi și dormiți opt ore pe noapte. Dar este suficient? Iată capcanele recomandărilor „sănătoase” în care pică până și experții în nutriție și sănătate publică, fără să realizeze. Totul ține de dorința de a avea un stil de viață sănătos.

Atunci când adoptăm un stil de viață sănătos ne concentrăm doar pe lucrurile care ne țin la distanță de bolile înspăimântătoare. Ignorăm, însă, aproape cu dezăvârșire unele afecțiuni care ne pot chinui ani buni, renunțăm la ingrediente care nu sunt așa rele precum credem, ba chiar facem lucruri care aparent sunt benefice, dar în realitate ne pun serios viața în pericol. Iată cinci astfel de exemple:

1. Teama doar de cancer

Dave Bell, purtător de cuvânt al Asociației britanice pentru Demență spune că „deși este un lucru bun că gradul de conștientizare a crescut în jurul riscului de a face cancer, demența afectează în realitate mult mai mulți oameni". „De fapt, aceasta este acum principala cauză a decesului la femei în Marea Britanie, potrivit Oficiului Național pentru Statistică. Iar stilul tău de viață de acum poate avea un impact major asupra viitorului risc de dezvoltare a demenței", explică el, conform healthy-magazine.co.uk.

2. Evităm, cu orice preț, sarea

Lily Soutter, nutriționist, spune: „Deși recomandările sunt să consumăm mai puțin de 6g de sare pe zi (aproximativ o jumătate de linguriță), scopul nu este de a elimina complet sarea din alimentație. Ea este o sursă incredibil de importantă de sodiu, vitală pentru menținerea echilibrului fluidelor și transmiterea impulsurilor nervoase. Dacă nu consumați alimente mult procesate și nici nu mâncați corect, o linguriță de sare pe zi vă va ajuta să vă mențineți nivelul optim de sodiu. Sarea himalayană, spre exemplu, conține 84 de minerale și oligoelemente.

3. Uităm să ne protejăm mâinile

Dr. Ross Perry, director medical la Cosmedics Skin Clinics, explică: „într-un studiu recent publicat în Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie, cercetătorii au observat obiceiurile a peste 2.000 de persoane care aplică protecție solară. Doar 33% dintre aceștia au aplicat protecția solară pe toată pielea expusă. Mâinile sunt în mod special predispuse la afectarea soarelui. Desigur, nu este vorba doar de riduri - cancerul de piele poate să pornească de oriunde pe corp. Data viitoare când aplici SPF pe față, nu-ți uita mâinile!"

4. Aprindem lumânări parfumate

Dr. Paula Baillie-Hamilton, expert în sănătatea mediului, afirmă: „S-ar putea să vă vă dea o stare de bine, dar lumânările parfumate pot elibera în aer un cocktail de toxine potențial nocive, potrivit unui raport al Agenției pentru Protecția Mediului din SUA. Inhalarea frecventă ar putea contribui la dezvoltarea cancerului, asta ca să nu mai amintim de astm și alte alergii. Mai bine le alegeți pe cele care utilizează ingrediente naturale - culorile sintetice și parfumurile pot contribui la poluare. Dacă aprinzi o lumânare, deschide o fereastră pentru ventilație!"

5. Facem exercițiile dimineața, prea devreme

Charlotte Chamberlain, un instructor de fitness, spune: „Când te trezești, corpul tău va fi rigid, deci există un risc crescut de rănire. Din punct de vedere fiziologic, după-amiaza este cel mai bun moment pentru a face exerciții, deoarece ritmul cardiac și tensiunea arterială sunt la cel mai scăzut nivel. Dacă timpul este o problemă, încercați să lucrați la o intensitate mai mare pentru perioade mai scurte. Dacă nu aveți de ales, antrenați-vă dimineața, dar mergeți la culcare mai devreme, ca să aveți parte de cele 8 ore de somn!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel