Coaja castraveților, medicament vindecător. Ce conține, la ce ajută și de ce să nu o mai arunci NICIODATĂ

Castraveții cu coajă sunt considerați un medicament natural pentru sănătate.
Castraveții cu coajă aduc beneficii sănătății. Nutriționiștii recomandă să consumăm castraveții cu coajă, aceasta având multe fibre.
Nutriționistul Mario Popescu a explicat la Vorbește Lumea de la Pro TV care sunt beneficiile castraveților cu coajă. Castraveții conțin vitamina K, vitamina B, cupru, potasiu, vitamina C, și mangan. Castraveții, datorită conținutului lor de polifenoli unici și alți compuși, ajută la scăderea riscului de boli cronice.
”Castraveții ar trebui să ne bucurăm perioada aceasta de ei, dar trebuie menționat că trebuie spălați foarte bine, dar consumați cu coajă.
Fie că punem în salată, fie că îi punem în smoothie-uri ar trebui consumați în salată.
Coaja conține foarte multe fibre, au peste 95% apă, asta înseamnă că ajută foarte mult la detoxifierea organismului și de asemenea la o hidratare atât intracelulară cât și extracelulară”, a spus Mario Popescu.
Vezi și: Curele de slăbire, o țintă veche de sute de ani. Medic: Nu suntem dotați cu mecanisme naturale
Castraveții recomandați pentru mai multe afecțiuni
Castraveţii au proprietăţi vindecătoare, fiind recomandaţi în indigestie, diabet, tensiune arterială oscilantă, probleme articulare şi împotriva obezităţii. Castraveții conţin în proporţie de 96,5% apă şi o cantitate infimă de substanţe proteice.
Pe de altă parte, leguma impresionează prin cantitatea generoasă de potasiu, fier, siliciu asimilabil, fosfor şi magneziu, substanţe depozitate în cea mai mare parte în coaja castravetelui.
Tot în coajă găsim şi cea mai mare parte de vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B şi enzime ce intervin în procesul digestiei şi al metabolismului.
Coaja castraveților, cele mai multe beneficii
Castraveţii consumaţi cu tot cu coajă conţin erepsină, o enzimă care ajută la digestia preparatelor bogate în proteine, fiind, de altfel, cele mai grele pentru stomac şi ficat. Mai mult, în cazul marilor consumatori de proteine, care adoră carnea, peştele, brânzeturile sau ouăle în alimentaţie, consumul de castraveţi previne tulburările şi bolile hepatice.
Coaja castraveţilor încurajează celulele pancreasului în a produce insulină, echilibrând glicemia prin acţiune directă.
Datorită conținutului ridicat de siliciu și magneziu, castraveții au efecte depurative, astfel contribuie la reducerea durerilor și a contracturilor musculare.
Vezi și: Selenatul de sodiu, potențial tratament împotriva demenței timpurii. În ce alimente se găsește
Nerecomandați celor cu hipertensiune
Castraveții nu sunt recomandați persoanelor care suferă de hipertensiune severă, cu ascită sau cu alte afecţiuni la care aportul de lichide în organism este limitat.
Consumul de castraveți de către aceste persoane ar trebui să fie unul moderat.
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.