Combinația cea mai bună de tratament pentru tulburarea bipolară

Florina Pop |
Data publicării:
Medicament
Medicament

Prevenirea revenirii bolilor la persoanele cu tulburare bipolară se face cel mai bine prin medicamente și terapie psihoeducațională, susține un studiu.

Cercetători de la UCLA, SUA, au făcut o analiză a 39 de studii clinice randomizate privind ce ar trebui făcut pentru a preveni revenirea unor boli la persoanele care se confruntă de tulburare bipolară.

Au fost studiate cercetări care includeau pacienți adulți și adolescenți ce primeau în prezent medicamente pentru tulburarea bipolară care au fost repartizați aleatoriu fie pentru o familie activă, fie pentru terapie individuală sau de grup, fie pentru „îngrijire obișnuită”, adică medicamente cu monitorizare de rutină sprijin de la un psihiatru.

Un an au fost monitorizați pacienții, le-au fost măsurate ratele de recurență a tulburării bipolare, depresie și simptome de manie.

Cercetătorii au ajuns la o serie de concluzie. Prima: terapia cu un psiholog pentru gestionarea bolilor - de exemplu, cum să păstrezi ciclurile regulate de somn și trezire – într-un format familial sau de grup a fost mai eficientă în reducerea recurențelor maniei și a simptomelor depresive decât aceleași strategii într-o terapie individuală format.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel