Conf. Dr. Victor Costache, invitat sâmbătă la Interviurile DCMEDICAL

Dana Lascu / 28 sep 2018 / 23:24

Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook a DC MEDICAL și pe canalul de Youtube al DC MEDICAL ați putut urmări, în direct, un interviu de excepție cu conf.dr. Victor Costache, medicul român proaspăt inclus în Academia Recordurilor pentru prima operație complexă de disecție de aorta tratată endovascular.

Pe 11 Septembrie 2018, Academy of World Records a atestat recordul mondial al Conf. Dr. Victor Costache e la Sibiu pentru prima operație complexă de disecție de aorta tratată endovascular.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 59 de ani din București cu o disecție complexă aortică de tip B, a fost tratat cu succes prin combinarea a două tehnici inovatoare care nu au fost folosite niciodată împreună pentru în această patologie gravă.

Două tehnici inovatoare, combinate cu succes

Echipa specialiștilor Heart Team din cadrul Spitalului European Polisano Sibiu – formată din dr. Victor Costache, dr. Nicolae Florescu, dr. Mihai Chiloflischi și dr. Emma Ciobanu, împreună cu dr. Sherif AH Sultan și dr. Niamh Hynes (ambii din Irlanda) au folosit pentru prima dată în lume, două tehnologii endovasculare diferite în același timp - modulator de flux multistrat și stent grefat -, stabilind astfel noul record mondial pentru prima disecție complexă aortică tratată endovascular, conform World Records Academy.

La interviul acordat în exclusivitate DC MEDICAL, conf.dr. Victor Costache a vorbit despre dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare în România, dar și despre importantul Congres East Meets West 2018, care va avea loc la Hotel Intercontinental din București, pe 4-6 octombrie, și la care vor participa, alături de Societatea Română de Chirurgie Endovasculara și Terapie Valvulară Transcateter, Societatea Română de Intervenție Chirurgicală Minim Invazivă Cardiovasculară și Societatea Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii, cei mai renumiți chirurgi și nume din lumea medicală mondială.

Interviul va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a DC MEDICAL și pe canalul de Youtube al DC MEDICAL,

și AICI.


Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy