Congestia pulmonară, identificată printr-o aplicație telefonică

Florina Pop |
Data publicării:
Telefonul mobil
Telefonul mobil

O aplicație telefonică identifică prin analiză vocală congestia pulmonară la pacienții cu insuficiență cardiacă.

Congestia pulmonară la pacienții cu insuficiență cardiacă poate fi descoperită în timp real printr-o aplicație pe smartphone. Invenția are la bază analiza vocală. Cercetătorii spun că aplicația funcționează prin înregistrări, conform unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie: ”Discursul este personal și, ca atare, pot fi detectate schimbări foarte mici (legate de aceeași persoană) - de exemplu, capacitatea părinților de a observa probleme de sănătate ascultându-și copiii”.

Congestia pulmonară – cauzată de lipsa respirației - este cel mai frecvent simptom al insuficienței cardiace, cauză principal de mortalitate pentru peste 26 de milioane de oameni în lume. La studiu au participat 40 de pacienți internați la spital cu insuficiență cardiacă acută și congestie pulmonară. Li s-a cerut să înregistreze cinci propoziții într-un smartphone standard la internare și apoi din nou, chiar înainte de externare. O înregistrare are 2–5 secunde. Cercetătorii au descoperit că tehnologia a făcut distincția cu succes între starea congestionată la internare și starea non-congestionată la externare. Cercetătorii speră că aplicația lor să ajute pe cei cu semne precoce de congestie pulmonară să primească ajustări la tratamentul lor, prevenind necesitatea spitalizării.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel