Consumul alimentelor bogate în fibre te poate proteja de boli grave

Adisa Codruț |
Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

Consumul alimentelor bogate în fbre este mai importat pentru sănătatea noastră decât am crede. Unele studii arată legătura consumului alimentelor bogate în fibră cu riscul mai mic de a dezvolta boli grave.

Consumul de fibre alimentare recomandat în Statele Unite este de 25 de grame pe zi pentru femei (aproximativ trei jumătăți de cești de leguminoase) și 38 de grame pe zi pentru bărbați, spune specialiștii de la Harvard Medical School.

Dar majoritatea oamenilor mănâncă doar jumătate din asta. Acum, un studiu comandat de Organizația Mondială a Sănătății, publicat online în ianuarie 2019 de către The Lancet, oferă mai multe dovezi despre faptul că fibrele sunt un element important în sănătate.

Cercetatorii au combinat peste 240 de studii și crcetări clinice și au descoperit că persoanele care au mâncat alimentel cele mai bogate în fibre alimentaree au avut cele mai mici riscuri pentru a muri sau a dezvolta boli cronice în timpul derulării studiilor, comparativ cu persoanele care au mâncat cele mai puțin cantităț de alimente bogate în fibre.

Care sunt riscurile

Pentru fiecare creștere de 8 grame a fibrelor alimentare consumate zilnic, numărul total de decese și cazuri de boli de inimă, diabet și cancer colorectal a scăzut cu 5% până la 27%. Autorii spun că un consum de 25 la 29 de grame de fibre pe zi este adecvat, dar consumul de mai mult de 30 de grame pe zi ar putea oferi o protecție și mai mare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel