Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Consumul de cafea poate reduce șansele de a dezvolta Alzheimer și Parkinson, este concluzia unui studiu recent, care a găsit corelații între riscul scăzut al celor două boli și efectele cafelei. Oamenii de...
Dr. Mancini, conducătorul studiului, a identificat un grup de compuși cunoscuți sub numele de fenilindan, care apar ca urmare a procesului de prăjire a boabelor de cafea. Fenilindanii investigați în studiu împiedică - sau mai degrabă – inhibă amiloidul beta.
"Fenilindan este un inhibitor dual, foarte interesant, nu ne așteptam la asta, pe măsură ce cafeaua e mai prăjită, conține cantități mai mari de fenilindan și pare să fie mai protectoare decât cafeaua prăjită mai puțin. Este prima dată când cineva investighează modul în care fenilindan interacționează cu proteinele responsabile de Alzheimer și Parkinsons", a declarat dr. Mancini.
Echipa a ales să investigheze trei tipuri diferite de cafea: cafea neagră intens prăjită, cafea decofeinizată și cafea mai puțin prăjită. Cafeaua neagră intens prăjită și cea decofeinizată au avut valori identice în testele experimentale inițiale, după cum a precizat dr. Mancini, care a concluzionat că eficacitatea protectoare a cafelei nu se poate datora cofeinei, potrivit Medicalxpress.com.
Consumul de cafea se corelează cu un risc scăzut de apariție a bolii Alzheimer și a bolii Parkinson, motiv pentru care cercetătorii au vrut să investigheze care sunt compușii implicați și modul în care pot afecta oamenii în funcție de vârsta și de declinul cognitiv.
"Ceea ce face acest studiu este să ia dovezile epidemiologice și să încerce să le rafineze și să demonstreze că există într-adevăr componente din cafea care sunt benefice pentru a preveni declinul cognitiv", a mai precizat omul de știință care recunoaște că sunt necesare mult mai multe cercetări înainte de a putea transpune cafeaua în opțiuni terapeutice potențiale.
Următorul pas ar fi de a investiga cât de benefici sunt acei compuși și dacă au abilitatea de a intra în sânge sau de-a traversa bariera hemato-encefalică. Anual aproximativ 500 de miliarde de căni de cafea sunt consumate în întreaga lume.
Studiu integral îl puteți consulta aici
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.