Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Consumul de cafea poate reduce șansele de a dezvolta Alzheimer și Parkinson, este concluzia unui studiu recent, care a găsit corelații între riscul scăzut al celor două boli și efectele cafelei. Oamenii de...
Dr. Mancini, conducătorul studiului, a identificat un grup de compuși cunoscuți sub numele de fenilindan, care apar ca urmare a procesului de prăjire a boabelor de cafea. Fenilindanii investigați în studiu împiedică - sau mai degrabă – inhibă amiloidul beta.
"Fenilindan este un inhibitor dual, foarte interesant, nu ne așteptam la asta, pe măsură ce cafeaua e mai prăjită, conține cantități mai mari de fenilindan și pare să fie mai protectoare decât cafeaua prăjită mai puțin. Este prima dată când cineva investighează modul în care fenilindan interacționează cu proteinele responsabile de Alzheimer și Parkinsons", a declarat dr. Mancini.
Echipa a ales să investigheze trei tipuri diferite de cafea: cafea neagră intens prăjită, cafea decofeinizată și cafea mai puțin prăjită. Cafeaua neagră intens prăjită și cea decofeinizată au avut valori identice în testele experimentale inițiale, după cum a precizat dr. Mancini, care a concluzionat că eficacitatea protectoare a cafelei nu se poate datora cofeinei, potrivit Medicalxpress.com.
Consumul de cafea se corelează cu un risc scăzut de apariție a bolii Alzheimer și a bolii Parkinson, motiv pentru care cercetătorii au vrut să investigheze care sunt compușii implicați și modul în care pot afecta oamenii în funcție de vârsta și de declinul cognitiv.
"Ceea ce face acest studiu este să ia dovezile epidemiologice și să încerce să le rafineze și să demonstreze că există într-adevăr componente din cafea care sunt benefice pentru a preveni declinul cognitiv", a mai precizat omul de știință care recunoaște că sunt necesare mult mai multe cercetări înainte de a putea transpune cafeaua în opțiuni terapeutice potențiale.
Următorul pas ar fi de a investiga cât de benefici sunt acei compuși și dacă au abilitatea de a intra în sânge sau de-a traversa bariera hemato-encefalică. Anual aproximativ 500 de miliarde de căni de cafea sunt consumate în întreaga lume.
Studiu integral îl puteți consulta aici
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.