Contracepție, un plasture care acționează pe termen lung

Contraceptie cu ajutorul unui plasture
Contraceptie cu ajutorul unui plasture

Un nou contraceptiv care acționează pe termen lung poate fi administrat de către femeile care nu doresc să folosească produse anticoncepționale injectabile sau să-și implanteze dispozitive. Conceput sub formă de plasture aplicat pe piele, contraceptivul oferă o lună de protecție.

Dezvoltat de cercetătorii din S.U.A., plasturele a fost conceput inițial pentru a fi utilizat în diferite zone ale lumii, acolo unde accesul la îngrijirea sănătății este limitat, sugerează un studiu recent.

Plasturele poate fi aplicat pe braț sau picior, are microorganisme dizolvabile care se implantează în piele și se dizolvă încet în timp și eliberează lent levonorgestrelul un hormon contraceptiv.

Produsul ar putea oferi o alternativă de planificare familială la o populație mai largă, în condițiile în care contraceptivele cu acțiune lungă, disponibile acum, necesită un profesionist din domeniul sănătății, dar acesta nu.

,,Nu este necesară vizitarea medicului. La testarea pe animale, plasturele experimental contraceptiv a oferit un nivel terapeutic al hormonului contraceptiv mai mult de o lună, cu o singură aplicare pe piele”, a declarat echipa de cercetători care l-a dezvoltat.

,,Există foarte mult interes pentru oferirea mai multor opțiuni pentru contraceptive cu acțiune îndelungată și pentru minimizarea numărului de intervenții de asistență medicală necesare. De aceea, este de dorit un plasture contraceptiv care durează mai mult de o lună, în special în țările în care femeile au un acces limitat la asistență medicală", a declarat Mark Prausnitz, profesor în cadrul programului de bioinginerie.

 La șobolani, plasturele a furnizat un flux uniform de hormoni, însă eficacitatea la oameni nu a fost testată. Pentru a elibera o doză adecvată de levonorgestrel la un om este nevoie de un plasture mai mare, nu de 100 de microni, cât avea cel utilizat la șoareci.  

Potrivit MedicineNet.com cercetătorii ar dori să dezvolte un plasture care ar putea fi aplicat o dată la fiecare șase luni, dar costurile de producție în masă nu au fost calculate. Prausnitz se așteaptă ca plasturele contraceptiv să fie destul de ieftine pentru a fi utilizate în țările în curs de dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel