Coronavirus: OMS coordonează testarea mai multor medicamente pentru Covid-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
teste coronavirus
teste coronavirus

OMS coordonează testările mai mutor medicamente pentru tratarea bolii provocate de noul coronavirus Covid-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) coordonează testările mai multor posibile medicaţii pentru maladia COVID-19 provocată de noul coronavirus, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online ce a avut loc la Geneva, în timp ce numărul pe plan mondial al contaminărilor depăşeşte 200.000, arată surse citate de agerpres.ro. „Mai multe încercări mici cu diferite metode pot să nu ne dea probe clare şi solide asupra unor tratamentelor de care avem nevoie pentru a salva vieţi”, a declarat Tedros, adăugând că „acest mare studiu internaţional este conceput pentru a genera datele solide de care avem nevoie pentru a şti care tratamente sunt cele mai eficiente”.

Până în prezent, Argentina, Bahrein, Canada, Franţa, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveţia şi Thailanda au anunţat că vor adera la acest proiect.

Tedros a calificat noul coronavirus drept „inamic al umanităţii”, în timp ce peste 8.000 de persoane au decedat deja în lume de la apariţia sa, la sfârşitul lunii decembrie în China. „Acest coronavirus reprezintă o ameninţare fără precedent. Dar este, de asemenea, o ocazie fără precedent de a ne uni împotriva unui inamic comun, un inamic al umanităţii”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel