Coronavirus, perioada incubație. În cât timp timp poți dezvolta simptomele

Coronavirus
Coronavirus


O analiză a datelor disponibile cu privire la infecțiile din noul coronavirus, SARS-CoV-2, care determină boala respiratorie COVID-19, estimează o perioadă de 5,1 zile de incubație a bolii.

Potrivit unui nou studiu, condus de cercetătorii de la Johns Scoala de Sanatate Publica Hopkins Bloomberg, acest timp mediu de la expunerea la debutul simptomelor sugerează că perioada de carantină de 14 zile folosită de Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA pentru persoanele cu expunere probabilă la coronavirus este rezonabilă.

Analiza sugerează că aproximativ 97,5 la sută dintre persoanele care dezvoltă simptome ale infecției cu SARS-CoV-2 o vor face în 11,5 zile de la expunere. Cercetătorii au estimat că pentru fiecare 10.000 de persoane în carantină timp de 14 zile, doar aproximativ 101 ar dezvolta simptome după ce au fost eliberați din carantină.

Rezultatele vstudiului au fost publicate în revista Annals of Internal Medicine.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat 181 de cazuri din China și din alte țări care au fost depistate înainte de 24 februarie, au fost raportate în mass-media, și au inclus date probabile de expunere și debutul simptomelor. Majoritatea cazurilor implicate au călătorit către sau dinspre Wuhan, China, orașul din centrul epidemiei sau au intrat în contact cu persoane care au fost la Hubei.

CDC și multe alte autorități de sănătate publică din întreaga lume au folosit o carantină de 14 zile sau o perioadă de monitorizare activă pentru persoanele care sunt cunoscute a avea un risc ridicat de infecție din cauza contactului cu cazuri cunoscute sau pentru că au călătorit într-o zonă puternic afectată.

„Pe baza analizei noastre de date disponibile publicului, recomandarea actuală de 14 zile pentru monitorizare activă sau carantină este rezonabilă", spune autorul principal al studiului, Justin Lessler, profesor asociat în Departamentul de Epidemiologie al Școlii Bloomberg.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel