COVID-19: 3 modificări CIUDATE ale corpului care te avertizează că ai virusul

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Probabil că știi deja care sunt cele mai frecvente simptome ale coronavirusului, dar cercetătorii îndeamnă acum medicii și asistentele să acorde o atenție deosebită schimbărilor ciudate ale corpului care ar putea ajuta la identificarea timpurie a Covid-19.

Cunoaștem principalele simptome COVID-19 la care trebuie să fim atenți - o tuse nouă, continuă, febră și pierderea gustului și a mirosului. Dar ultimele cercetări sugerează că există trei schimbări ciudate ale corpului nostru care ar putea fi un semn timpuriu al coronavirusului.

Cercetătorii din Spania au analizat 666 de pacienți infectați cu coronavirus și au constatat că 45,7% au prezentat modificări la nivelul gurii, mâinilor și picioarelor.

Unul din patru pacienți a avut ceea ce a fost clasificat drept limba Covid - inflamație sau umflături și ulcere pe limbă.

Aproape 40% dintre pacienți prezentau roșeață, arsură și urticarie pe palmele mâinilor și tălpile picioarelor.

Cea mai frecventă modificare a corpului a fost papilita linguală tranzitorie sau inflamația papilelor. Aceasta se prezintă ca niște umflături mici pe suprafața limbii.

Acum, echipa de la Hospital Universitario La Paz, Madrid, îndeamnă medicii și asistentele să examineze gura, mâinile și picioarele pacienților suspectați de Covid-19.

Echipa consideră că acest lucru ar putea duce la un diagnostic mai rapid.

Studiul echipei a constatat, de asemenea, alte simptome ale coronavirusului, care nu sunt recunoscute în prezent de Institutul Național de Sănătate britanic. 

6,9% dintre pacienți au raportat că au stomatită aftoasă, care apare atunci când se formează ulcere benigne și necontagioase în gură.

De asemenea, s-a constatat că 6,6% au raportat o inflamație a limbii, care determină umflarea și schimbarea culorii.

Când vine vorba de mâini și picioare, cea mai frecventă afecțiune a fost descuamarea pielii.

Aproximativ 15% dintre pacienți au prezentat, de asemenea, mâncărime și roșeață pe palmele mâinilor și pe tălpi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel