COVID-19: doi medici infectați s-au trezit cu pielea închisă la culoare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Hu s-a trezit cu pielea închisă la culoare
Dr. Hu s-a trezit cu pielea închisă la culoare

Doi medici din Wuhan care au fost infectați cu virusul COVID-19 și au fost în stare gravă s-au trezit cu pielea închisă la culoare, după ce virusul le-a afectat ficatul.

Dr Yi Fan și Dr. Hu Weifeng, amândoi 42 de ani, au avut surpriza să constate că noul coronavirus, pe care l-au contractat în timp ce tratau pacienții la Spitalul Central Wuhan în ianuarie, le-a schimbat culoarea pielii. Culoarea anormală a pielii este cauzată de dezechilibrele hormonale după ce ficatul lor a fost deteriorat de virus, a spus medicul lor mass-media chineză.

Dr. Yi și dr. Hu au fost diagnosticați amândoi pe 18 ianuarie. Dr. Yi, cardiolog, a învins COVID-19 după ce medicii l-au conectat la un aparat de susținere a vieții numită ECMO timp de 39 de zile, potrivit dailymail.co.uk.

ECMO este o procedură drastică de susținere a vieții care înlocuiește funcția inimii și a plămânilor prin pomparea oxigenului în sânge din afara corpului.

Dr. Zhan din Beijing, care l-a tratat pe dr. Yi, spuen că acesta se recuperează bine. Dr. Hu nu a putut să vorbească la acea vreme din cauza stării de sănătate proaste. Starea lui era mai gravă. Urologul a fost țintuit pe pat timp de 99 de zile, iar starea generală de sănătate a acestuia este slabă, a spus dr. Li Shusheng care l-a tratat pe dr. Hu.

Dr. Hu a urmat terapie ECMO în perioada 7 februarie - 22 martie și și-a recăpătat capacitatea de a vorbi pe 11 aprilie. El este încă îngrijit în secțiile de terapie intensivă din același spital ca dr. Yi.

Dr. Li bănuia că pielea celor doi medici s-a întunecat din cauza unui tip de medicament pe care l-au primit la începutul tratamentului. El a adăugat că unul dintre efectele secundare ale medicamentului este întunecarea culorii pielii. Nu a numit medicamentul.

Dr. Li se aștepta ca culoarea pielii ambilor medici să revină la normal după ce funcția ficatului lor se va îmbunătăți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel