Criză epileptică, evitată printr-o terapie nouă. Testele sunt promițătoare

Angela Sabău |
Data publicării:
Epilepsie. Foto: Pixabay
Epilepsie. Foto: Pixabay

O criză epileptică a putut fi evitată printr-o terapie care utilizează un stimul de frecvență scăzută la fibrele nervoase din creier. Testul a fost un succes.

Cercetătorii de la Case Western Reserve University au prevenit cu succes convulsii epileptice la modelele animale prin direcționarea preemptiva a unui stimul de frecvență scazută la fibrele nervoase din creier. Această tehnică diferă substanțial de terapiile umane actuale aprobate recent de Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente, în care doctorii folosesc acum o frecvență mult mai mare direct în țesutul cerebral și, uneori, numai după ce a început criza, potrivit medicalxpress.com.

Testele pe animale, succes

Aceste metode, deși sunt o alternativă la tratamentele anterioare în care țesutul cerebral este îndepărtat chirurgical, totuși nu pot decât să reducă crizele cu aproximativ 50% la aproximativ jumatăte dintre pacienții tratați, a declarat cercetătorul Dominique Durand, profesor de inginerie biomedicală la Case Western Reserve și director al Centrului pentru Inginerie Neurală.

Dar Durand și studentul doctorand Nick Couturier au demonstrat o rată de succes de peste 90% în testele pe animale - și printr-o metodă care funcționează înainte de apariția unei crize. „Au fost câteva povestiri de succes, da, dar laboratorul nostru a dezvoltat un nou mod de a gândi despre acest lucru pe care nimeni altcineva nu îl privește cu adevărat", a spus Durand.

Abordare diferită

Lucrarea lui Durand și Couturier diferă de norme în două moduri critice: direcționează un stimul de frecvență mai scăzută în creier - și țintesc ceea ce este cunoscut sub numele de axoni, nu materia cenușie (țesutul cerebral).

Dar acest nou mod de a preveni o criză - o perturbare electrică bruscă, necontrolată în creier - de către axoni poate părea contraintuitivă, a spus Durand.

Stimulăm o linie fibroase, o gramada de axoni, la o frecventa de aproximativ 10-20 Hertz ", a spus el. "V-ați gândi că această metodă va stimula orice altceva și va face să se înrăutățească, dar asta nu se întâmplă, ci poate împiedica apariția unei crize", a mai spus el.

Cercetarea, prima de acest fel

Acest fenomen de stimulare a frecvenței joase a axonilor care produc inhibiție de lungă durată a arderii neuronale a fost observat pentru prima oară de către neurologul de la Universitatea Stanford, Sheela Toprani, acum câțiva ani când a fost student la laboratorul din Durand.
"Speranța este că aceasta poate aduce într-o zi ceva beneficii oamenilor", a spus el. "Cercetarea noastră este prima de acest fel, deci credem că avem ceva bun".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel