Cu ce poți înlocui ouăle. Lichidul la care nu te-ai fi gândit vreodată. O alegere excelentă dacă ai alergie la ouă

Monika Baciu |
Data publicării:
apa de naut - FOTO: Freepik
apa de naut - FOTO: Freepik

Aceasta este o alegere excelentă pentru vegetarieni sau persoanele alergice la ouă. Este un lichid surprinzător care are și beneficii.

Apa de năut este o alternativă la ouă. Unele persoane folosesc și apa de la soia sau de la alte leguminoase cu gust neutru. Nu doar că este o alternativă sănătoasă la ouă, dar este și potrivită pentru vegani.

Aquafaba, adică apa de năut, a fost descoperită întâmplător și a avut un impact semnificativ în comunitatea vegană.

Apa de năut, beneficii

Albușurile de ou sunt sănătoase pentru cei care doresc să le consume, dar aquafaba este o alternativă excelentă pentru vegani sau persoanele cu alergie la ouă.

Năutul este sănătos și unele dintre substanțele nutritive se transferă în apa din el. Proteinele și fibrele nu se transferă, dar puteți beneficia de cantități mici de:

- Vitamine din complexul B

- Acid folic

- Fier

- Fosfor

- Grăsimi sănătoase, precum acizii linoleic și oleic, potrivit WebMD.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci o dată pe zi. Ce ravagii se petrec în organism. Câte mese sunt indicate

Cum să gătești cu apa de năut

Apa de năut - FOTO: Freepik@chandlervid85

Fără o înlocuire adecvată pentru albușurile de ou, persoanele care urmează o dietă vegană nu ar putea pregăti rețete care cer ouă. Gătitul cu aquafaba este ușor de făcut. Deoarece se comportă ca albușul de ou, poate fi folosită în anumite feluri de mâncare, inclusiv:

- Bezele

- Creme

Vezi și: Cancerul pulmonar, cel mai frecvent tip de cancer. Ucide un român pe oră

Apa de năut, ce gust are

Apa de năut poate mirosi a fasole. Cu toate acestea, după ce este amestecată în rețetă, mirosul și gustul se atenuează, lăsând o aromă mai neutră. Dacă folosiți un alt tip de boabe sau dacă năutul este sărat, rezultatele pot fi diferite.

Scurgeți conserva de năut într-un castron. Dacă arată mai apoasă decât albușurile de ou, o puteți reduce la o textură mai groasă pe aragaz. Fierbeți lichidul la foc mediu-scăzut până când devine mai aproape de consistența albușurilor de ou. Lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l folosi.

Apa de năut nu trebuie refrigerată înainte de utilizare. Puteți folosi trei linguri de apă de năut pentru un ou mare sau două linguri pentru un albuș de ou mare.

Dacă rețeta cere doar albușuri de ou, puteți adăuga aquafaba la rețetă. Dacă rețeta cere albușuri bătute, măsurați cantitatea de lichid de care aveți nevoie pentru numărul de ouă din rețetă. Dacă rețeta cere cremă de tartar, o puteți adăuga înainte de bătut.

Apoi urmați acești pași:

Bateți la viteză redusă timp de un minut. Lichidul ar trebui să înceapă să facă spumă. După trei sau patru minute, se va îngroșa. Crescând viteza mixerului la medie. După cinci sau șase minute, ar trebui să vedeți vârfuri moi când ridicați mixerul. După șapte până la zece minute, vârfurile vor fi mai rigide, deși nu vor arăta exact ca albușurile de ou bătute. Acum puteți încorpora aquafaba bătută în celelalte ingrediente.

Vezi și: Cancerul care nu prezintă simptome. Roxana Boanță: Pacienții nu au semne

Apa de năut, beneficii

Dacă utilizați aquafaba ca înlocuitor vegan al ouălor, există câteva aspecte importante de luat în considerare despre sănătatea dietei dvs. În timp ce vegetarienii nu consumă carne, veganele nu consumă niciun produs animal. Acest lucru include:

- Ouă

- Lapte

- Iaurt

- Brânză

- Miere

- Fructe de mare

Din cauza acestor limitări, persoanele care adoptă o dietă vegană caută adesea alternative la produsele animale tradiționale. Dieta vegană tinde să fie sănătoasă, dar există unele nutrienți care pot lipsi. Dacă urmați o dietă vegană, asigurați-vă că obțineți suficienți din următorii nutrienți:

Vezi și: Dureri articulare la mâini și picioare: cele 6 trucuri pe care să le încerci. Ingredientul care a redus durerea după 12 săptămâni

- Vitamina B12 este importantă pentru metabolismul, inima, nervii și mușchii dvs. Luați un supliment dacă vitamina B12 nu se găsește în alimentele pe care le consumați.

- Calciul este cheia pentru oase puternice și sănătate dentară. Puteți obține calciu din cereale fortificate și alternative la lapte.

- Fierul este important pentru metabolismul și sănătatea inimii. Asigurați-vă că consumați suficiente cereale integrale fortificate, fasole, linte și spanac.

- Acizii grași omega-3 sunt benefici pentru sănătatea cardiovasculară. Consumați cantități suficiente de semințe de in, semințe de chia și nuci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel