„Anii 2000 au venit cu schimbări majore în practicile nutriționale utilizate în procesul de slăbire. Publicitatea exagerată, numărul mare de adepți și susținători, câteva studii clinice cu metodologie pusă sub semnul întrebării și lipsa recomandărilor din partea oficialilor ne-au transformat în generația carbofobă și sigur nu și cu ″talia subțiată″, ținând cont de statistici, care spun că 1 din 4 persoane sunt obeze.
Un lucru este cert: carbohidații au și părți rele dar și părți bune. Haideți să le alegem pe cele bune ajutați de câteva sfaturi practice.
1. Gândeștete la carbohidrați ca fiind prima sursa de energie pentru organismul tau. Prin consumul acestora iți asiguri combustibilul pentru o bună funcționare a întregului organism.
2. Sunt disponibili în două tipuri: simpli și complecsi. Care este diferența? Carbohidratii simpli se descompun rapid în zahăr, intră în fluxul sanguin și măresc cantitatea de glucoză din sânge. Deci, aceștia trebuie evitați pe cât posibil.
CUM? Simplu: eviți pe cât posibil...
citește continuarea pe Spectacola.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.