Cum au devenit bacteriile rezistente la antibiotice

Florina Pop |
Data publicării:
Bacterii
Bacterii

Cercetătorii au încercat să afle mecanismele prin care bacteriile devin rezistente la antibiotice.

Cercetătorii au analizat strategiile genetice ale bacteriilor devenite rezistente la antibiotice. Au făcut diferența dintre rezistența ereditară și rezistență antimicrobiană fenotipică. Acesta din urmă se referă la o formă reversibilă de rezistență la medicamente care nu este atribuită genelor. În 2018, OMS spunea despre rezistența la antibiotice că este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății, securității alimentare și dezvoltării globale astăzi. ”Afirmația că rezistența antimicrobiană fenotipică este mai frecventă decât cea genetică este justificată clinic de prevalența bacteriilor rezistente fenotipic în biofilme și de prezența biofilmelor în multe medii clinice”, se arată pe medicalxpress.com

Studiul, AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel