Cum faci un cocktail Cosmopolitan la tine acasă. REȚETA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cosmopolitan. Foto. Jordan Nix / Unsplash
Cosmopolitan. Foto. Jordan Nix / Unsplash

Când vine vorba de cocktail-uri care au devenit faimoase în cultura pop și care definesc ideea de lux și relaxare, Cosmopolitan este cu siguranță în fruntea listei. De asemenea, mai este cunoscut și sub numele de Cosmo și a devenit faimos după serialul „Sex and The City”. Are un gust dulce și acidulat și este unul dintre cele mai populare cocktail-uri.

Cocktail-ul Cosmopolitan, favorit al divelor din celebrul serial și film „Sex and the City”, ține, așa cum îi arată numele, de viața strălucitoare de petrecere cu pretenții.
Rețeta celebrului Cosmopolitan nu e grea, dar e pretențioasă. Se folosesc pahare cu gura lată și picior lung, și are un conținut destul de mare de alcool, așa că nu exagerați! Iată cum se face: 

Pasul 1

Gura paharului se umezește cu o felie de lămâie și se afundă în zahăr, astfel încât pe marginea lui să rămână o peliculă fină de cristale dulci. 

Pasul 2

Luați un shaker pentru cocktailuri și umpleți-l jumătate cu cuburi de gheață. Apoi, adăugați 60 ml de vodcă, 30 ml de triplu sec și 90 ml de suc de afine dulci. Abitați bine.

Pasul 3

Adăugați în shaker 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors. Agitați în total timp de aproximativ 10 minute pentru a vă asigura că ingredientele se combină corect.

Pasul 4

Se strecoară cocktailul pregătit într-un pahar de martini și se ornează cu cu o felie de lămâie, de ananas sau de portocală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel