Cum să păstrezi mirosul parfumului mai mult timp. Ce rol are pielea și cum influențează mâncarea

Monika Baciu |
Data publicării:
cum sa pastrezi mirosul parfumului mai mult timp - FOTO: Freepik@iramedvediuk
cum sa pastrezi mirosul parfumului mai mult timp - FOTO: Freepik@iramedvediuk

Cum să păstrezi mirosul parfumului mai mult timp. Află care sunt trucurile.

Cum să păstrezi mirosul parfumului mai mult timp și cum influențează pielea mirosul. Mirosul parfumului poate să persiste o zi întreagă dacă aplici câteva trucuri simple. Dacă vrei să miroși a parfum pentru o perioadă lungă de timp, aplică doar câteva trucuri.

Cum să îți faci parfumul să dureze

Aplicarea corectă a parfumului vă poate ajuta să profitați la maximum de acesta.

Aplicați-l la punctele de puls. Acest lucru va permite parfumului să se amestece în mod natural cu chimia corpului. Pe măsură ce corpul se încălzește, mirosul va fi activat și eliberat. Rezistați nevoii de a freca parfumul în piele.

Vezi și: Ouăle, superalimentele care conțin un nutrient important. Câte poți consuma într-o săptămână

Utilizați o versiune roll-on. Un deodorant tip roll-on este o modalitate foarte bună de a obține miros de parfum exact acolo unde doriți, fără să exagerați cu pulverizarea. De asemenea, este mai accesibil decât o versiune îmbuteliată a parfumului preferat.

Ai nevoie de un pic mai mult parfum? Alege loțiuni și creme realizate din parfumul tău preferat. Puteți stratifica aceste produse cu parfum, gel de duș sau creme.

Vezi și: Boala inflamatorie pelvină, cauze și simptome. La ce să ai grijă când faci duș

Pulverizați pe o perie de păr. Pentru a adăuga parfum care durează pe tot parcursul zilei, pulverizează-ți peria de păr cu parfumul tău preferat înainte de a peria părul uscat.

Hidratează-ți pielea cu loțiuni sau creme parfumate. Dacă mirosul loțiunii de corp, al cremei sau al uleiului este tot parfumul pe care ți-l dorești, poți face ca mirosul să dureze aplicându-l pe piele chiar de la duș, după ce ai scăpat de excesul de apă. Loțiunea parfumată sau orice produs parfumat de altfel va dura mai mult atunci când este aplicată pe o bază umedă, arată Brydie.

Vezi și: Tu cum scuipi? Culoarea sputei poate arăta bolile de care suferi. Când trebuie să mergi de urgență la medic

Punctele de puls includ:

- partea din spate a gâtului

- zona coatelor

- încheieturile mâinilor

- spatele

- în spatele genunchilor

Mirosul corpului poate influența parfumului

Mirosul corpului tău are mult de-a face cu curățenia, însă genetica și chiar ceea ce mănânci pot influența și modul în care miroase corpul tău. Nu poți face nimic în privința geneticii. Aplicați deodorant sau antiperspirant.

Aplicați pulbere fără talc oriunde se freacă pielea, cum ar fi sub sâni și între picioare. Evitați purtarea poliesterului, despre care cercetările au arătat că adăpostește transpirația și bacteriile, creând un miros neplăcut.

Anumite ingrediente (exemplu: ceapă, usturoi, alte condimente) pot modifica, prin transpiraţie, mirosul pielii noastre, iar în contact cu parfumul ne pot denatura percepţia asupra acelui parfum.

Cum să îți alegi un parfum în funcție de pH-ul pielii

Cumpararea unui parfum nu este la fel de simplă precum cum pare, asa ca este important să faceți unele de cercetări înainte de a cheltui pe un parfum. Este posibil să vă fi îndrăgostit de un parfum special, dar asigurați-vă că sentimentul este reciproc. Chimia corpului tău poate intensifica nota de bază a parfumului sau poate să o facă să nu se simtă deloc.

Vezi și: Cât de des trebuie să îți tai unghiile. Răspunsul te va surprinde

Aciditatea pielii tale poate influența mirosul parfumului

Echilibrul pH-ului pielii diferă de la o persoană la alta și poate schimba modul în care miroase un parfum. pH-ul este o măsură a nivelului acid al pielii.

Un pH normal sănătos al pielii este ușor acid la pH-ul 4 – 6,4. pH-ul neutru este pH-ul 7, iar un pH alcalin este pH-ul 7 sau mai mare. Tipul de piele alcalin (pH 7 sau mai mare) poate afecta sau modifica parfumurile.

Dacă vrei să știi care este nivelul pH-ului pielii tale, cumpără un kit de testare a pH-ului la domiciliu. Acestea vin sub formă de benzi de hârtie pe care le apăsați pe piele, banda își va schimba apoi culoarea. Acum verificați banda în raport cu scara codificată în culorile care vine cu kitul.

Cu cât rezultatul este mai întunecat, cu atât pH-ul este mai mare; cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât tipul de piele este mai acid. Dacă încerci să alegi parfumul potrivit pentru chimia corpului tău, testează parfumul pe piele și așteaptă să vezi cum evoluează, potrivit Hers and His Best.

Vezi și: Micropigmentarea sprâncenelor, tot ce trebuie să știi. Raluca Dollinger: Rezultatul este unul natural, un aspect îngrijit şi mai tânăr. Nu lasă cicatrici

Tipul de piele poate influența mirosul parfumului

Pielea ta este uscată sau grasă? Dacă aveți tenul gras, acesta va deține note de top pentru mai mult timp, dar poate amplifica, de asemenea, unele ingrediente din parfum.

Cele mai multe parfumuri sunt realizate cu componente care sunt pe bază de ulei. Notele dulci pot fi copleșitoare pe tenurile grase. Notele care ar dispărea doar pe pielea uscată pot fi fabuloase pe pielea grasă.

Unii oameni spun că pielea lor "mănâncă" parfum. Acest lucru se datorează faptului că particulele mai mari utilizate în parfum sunt ca uleiurile din piele. Aceste uleiuri sunt absorbite adânc în piele.

Sensibilitatea la miros, hiperosmia, cauze. Poate indica probleme neurologice

Sensibilitatea la miros se numește în termeni medicali hipersomie. Potrivit specialiștilor, toată lumea s-a confruntat cel puțin o dată cu o astfel de senzație. 

Este posibil să fi întâlnit un moment în care simțul mirosului a fost sporit. Mirosurile puternice ar putea fi copleșitoare și te pot face să simți greață. Se poate întâmpla în mod constant sau în anumite perioade de timp. În cazul în care te confrunți mai des cu sensibilitatea la miros, acesta poate fi un semn al unei afecțiuni.

Hiperosmia este o sensibilitate copleșitoare la mirosuri. Există multe motive în spatele acestei schimbări a mirosului. Unele includ genetica, modificări hormonale, și migrene. Dacă aveți hiperosmie, gustul poate fi, de asemenea, afectat. Gustul și mirosul tău sunt conectate prin sistemul tău olfactiv. Simțul crescut al mirosului poate face, de asemenea, unele arome să se simtă mai intense, arată WEB.MD.

Zona olfactivă, situată în nas, este locul în care mirosul călătorește înainte de a-ți intra în gât. De aceea, mirosul și gustul tău sunt ambele afectate. Când mirosiți mirosuri puternice care vă creează un gust în gât, este posibil să începeți să simțiți greață.

Hiperosmia este o afecțiune rară care poate fi dificil de diagnosticat. Cele mai multe cazuri se bazează pe tine și pe senzațiile pe care le experimentezi.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel