Cum să-ți faci o mască pentru un păr mai DES și mai BOGAT. 6 rețete uimitoare cu ingrediente din bucătărie

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum sa-ti faci o masca pentru un par mai des si mai bogat - Foto: Freepick @svetlanasokolova
Cum sa-ti faci o masca pentru un par mai des si mai bogat - Foto: Freepick @svetlanasokolova

Toți ne confruntăm adesea fie cu păr căzut, mai ales în perioadele stresante, fie cu un păr lipsit de volum.

Ei bine, există și aici o mulțime de trucuri care-ți ajută părul să devină bogat și sănătos.

Părul suferă mult în funcție de anotimp, chiar dacă nu ne dăm seama. De exemplu, primăvara și vara părul crește mai bine, mai ușor și mai repede și tot în aceste două anotimpuri ale se regenereaza mai ușor.

În schimb, toamna, creșterea părului devină mai greoaie, iar căderea este ceva mai abundentă.

Nici sezonul rece nu este cel mai prietenos pentru firul de par.

De aceea, dacă nu vrei să apelezi la măștile din comerț, îți poți face propriile măști.

Masca de păr din două ingrediente de la micul dejun

 

Una dintre ele are la bază două ingrediente pe care le consumăm, adesea, la micul dejun. Este vorba despre ou și miere. Aceste două ingrediente sau efecte uimitoare. Mierea este intens hidratantă și are un conținut ridicat de vitamine și minerale, cu rol în hrănirea rădăcinii firului de păr. Oul este bogat în proteina de origine animală, conține vitaminele A, B, D si E care sunt esențiale stimulării foliculilor de păr.

Cum o obții?

Pentru a obtine o astfel de mască, ai nevoie de un ou, o lingură de miere și una de ulei de ricin sau de ulei de măsline. Amestecă aceste ingrediente, masează amestecul pe radacina firului de păr și apoi pe întreaga lungime a acestuia și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Clătește apoi cu apă mai rece pentru că acessta va ajuta mierea și oul să se desprindă de pe firul de păr.

Mască de păr cu piper

O altă mască naturală pentru îndesirea părului este una destul de picantă, formată din lămâie și piper. Piperul este un condiment bogat în mangan, fier și uleiuri esențiale.

Recomandarea este să macini chiar tu boabele de piper pentru ca ingredientele să devină active înainte de a ajunge pe părul tău.

Masca de păr cu lămâie

Macină două lingurițe de boabe de piper și amestecă pudra cu sucul de la o lămâie. Pasta obținută trebuie aplicată la rădăcina părului.

Nu uita să masezi ușor capul, timp de câteva minute, apoi să acoperi capul pentru o jumatate de oră. La final, clătește bine părul și ai mare grijă să nu îți intre apă în ochi.

Masca de păr cu ceapă roșie

Oțetul de mere și ceapa roșie sunt o combinație bună pentru păr. Oțetul de mere este minunat pentru păr, iar ceapa roșie, deși este un remediu mai puțin cunoscut, are beneficii semnificative pentru păr și asta datorită conținutului de sulfat, care susține producția de colagen și creșterea părului.

Tot ce trebuie să faci e să storci două cepe roșii și să aplici acest suc pe scalp, apoi lasă-l să acționeze timp de 15 minute, spală-te pe cap așa cum faci de obicei, iar la final, clătește-te cu oțet de mere. Poți folosi oțetul de mere să te clătești pe cap la fiecare spălare.

Masca de păr cu usturoi și ulei de măsline

Usturoiul nu este doar un antibiotic natural, dar este recomandat în această rețetă mai ales pentru că stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și ajută astfel la creșterea mai rapidă a parului, mai ales in perioadele in care acesta cade abundent.

Usturoiul fortifică rădăcinile și previne căderea părului.

Trebuie să cureți un bulb de usturoi, să pisezi cățeii de usturoi și să-i amesteci cu ulei de măsline. Acest amestec se masează intens la rădăcina părului tocmai pentru stimularea circulației sângelui și pentru întărirea rădăcinilor.

Acoperă părul cu o folie de aluminiu sau de plastic și așteaptă până la 30 de minute înainte de a clăti. Trebuie să știi că senzația de furnicături și arsuri de la nivelul scalpului este normală și este cea responsabilă de efectele pe care le aștepți.

Masca de păr cu avocado

Pentru masca din avocado ai nevoie de miezul de la un avocado, pe care să-l amesteci cu o banană coaptă bine și o lingură cu ulei de măsline. Această pastă poate fi aplicată pe scalp de două ori pe săptămână, dar cu condiția să fie lăsată să acționeze cel puțin o jumatate de oră. La finalul acestui interval, părul va fi spălat cu un șampon cât mai prietenos cu scalpul și clătit cu apă călduță, potrivit cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel