Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
În fiecare post, prima și cea mai la îndemână alternativă de consum este pateul de post. Deși este o alegere rapidă și gustoasă, s-a demonstrat că pateurile de post conțin peste 13 E-uri, aditivi, coloranți, conservanți care ne pun sănătatea în pericol.
"Încercăm să mâncăm mai ușor și alegem de cele mai multe ori un pate vegetal cu o felie de pâine, poate puțină margarină și, de ce nu, o salată de roșii. Dar ne-am gândit să citim eticheta pateului vegetal? De foarte multe ori, din păcate, găsim pateuri vegetale ce conțin foarte multe E-uri, aditivi, coloranți, iar dacă discutăm despre produsele care conțin soia, să ne informăm și să fim atenți dacă soia nu provine dintr-o cultură modificată genetic", spune Sorin Mierlea, președintele InfoCons
Așa că, în loc să cumperi pate vegetal și să nu știi exact ceea ce mănânci, nu mai bine faci cu un pate vegetal?
Astăzi în prezentăm rețeta de pate de năut cu legume prăjite.
Pate de năut cu legume prăjite - acesta este cel mai bun mod pentru a face pate vegan, gustos și cu o textura perfectă.
Becca Heyes, un blogger vegetarian, spune că "ori de câte ori am resturi de legume, încerc să le refolosesc într-un fel sau altul. Pentru mine, resturile de legume prăjite vor duce acum pentru totdeauna la pateul de năut cu legume prăjite!"
"Năutul și nucile oferă o bază grozavă de pateu, iar apoi puteți adăuga aromele care vă plac. Am pus cât de multe legume prăjite mi-au încăput. Rezultatul a fost absolut uimitor - obțineți toate aromele legumelor prăjite (ușor dulci, ușor pământii), într-un format perfect tartinabil.
Eu mi-am servit pateul de legume prăjite cu pâine pentru înmuiat, dar ați putea folosi și bețișoare vegetariene sau ați putea să-l serviți cu triunghiuri de pâine prăjită. Acest pateu vegan de năut ar fi un aperitiv rapid grozav de preparat și atunci când aveți prieteni în vizită, pe care îl puteți servi cu niște vin!", spune Becca.
Năutul este bogat în proteine, are un conținut ridicat de fibre ce ajută la reglarea digestiei, prevenind constipația și promovând sănătatea colonului.
Năutul este o sursă bună de fier, esențial pentru prevenirea anemiei și pentru menținerea nivelului de energie. În plus, consumul de năut poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol datorită fibrelor solubile, ceea ce sprijină sănătatea cardiovasculară.
Mai mult, datorită valorii glicemice scăzute, năutul poate ajuta la menținerea nivelurilor stabile de zahăr în sânge, fiind benefic pentru persoanele cu diabet.
Năutul conține antioxidanți, vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar și ajută la prevenirea bolilor cronice.
Pate de năut cu legume prăjite, rețetă
Pate de năut cu legume prăjite - Ingrediente
- 40 g nuci
- 100 g năut fiert (conservă)
- 300 g resturi de legume prăjite - "Am folosit un amestec de morcovi, ardei roșii și galbeni, ciuperci, ceapă și cartofi dulci", spune Becca
- 1 lingură pesto de busuioc
- aproximativ 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Pate de năut cu legume prăjite - mod de preparare
1. Se adaugă nucile și năutul într-un robot de bucătărie și se mixează până se formează o pastă groasă.
2. Se adaugă legumele și pesto și se mixează din nou până la omogenizare.
3. Ajustați grosimea pateului cu cât ulei de măsline extravirgin aveți nevoie. Când are consistența dorită, îl puteți consuma. Poftă bună!
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
-
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp26.11.2025, 16:45
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
