Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Erai pe punctul de a coace o prăjitură bună, dar îți dai seama în ultimul moment că ai rămas fără drojdie. De ce să nu-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu? Iată o rețetă de...
De ce să-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu?
1. Veți economisi timp și bani
Deși drojdia industrială nu este, de obicei, scumpă, să-ți faci propria drojdie acasă te va scuti de timpul pe care îl pierzi până la magazin.
2. Nu vei mai rămâne niciodată fără drojdie
3. Vei evita consumul de substanțe chimice
Preparând drojdia acasă, veți ști exact ce conține și veți evita consumul de conservanți alimentari și alte substanțe chimice care sunt potențial dăunătoare sănătății tale.
Cum se prepară drojdia de casă
Ai nevoie de:
- 1 lămâie;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu.
Spală lămâia și taie-o în jumătate, apoi stoarce bine sucul.
Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în sucul de lămâie și amestecă bine până începe să strălucească.
Drojdia este gata, trebuie doar să o integrezi în aluatul tău.
Însă, atenție! Drojdia cumpărată din magazin poate fi păstrată destul de mult timp datorită substanțelor chimice adăugate, însă nu și drojdia de casă. Acest lucru se datorează faptului că drojdia de casă își pierde capacitatea de a crește în aluat dacă nu este utilizată imediat și, prin urmare, trebuie pregătită în ultimul moment și adăugată în aluat cât mai repede.
Bine de știut! Cantitatea de drojdie preparată corespunde mai mult sau mai puțin unui plic de praf de copt vândut în supermarketuri.
Dacă nu ai o lămâie proaspătă la îndemână, poți înlocui sucul cu cel al unei jumătăți de portocală, cu 4 linguri de oțet de mere sau cu puțin vin alb. Este recomandat sucul de lămâie dacă faci un desert și oțet de mere dacă este un fel de mâncare sărată sau o rețetă pe bază de ciocolată sau cacao.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.