Cum se face drojdia de casă: rețeta cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu

imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Erai pe punctul de a coace o prăjitură bună, dar îți dai seama în ultimul moment că ai rămas fără drojdie. De ce să nu-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu? Iată o rețetă de drojdie de casă care necesită doar două ingrediente.

De ce să-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu? 

1. Veți economisi timp și bani

Deși drojdia industrială nu este, de obicei, scumpă, să-ți faci propria drojdie acasă te va scuti de timpul pe care îl pierzi până la magazin. 

2. Nu vei mai rămâne niciodată fără drojdie  

3. Vei evita consumul de substanțe chimice

Preparând drojdia acasă, veți ști exact ce conține și veți evita consumul de conservanți alimentari și alte substanțe chimice care sunt potențial dăunătoare sănătății tale. 

Cum se prepară drojdia de casă

Ai nevoie de:

- 1 lămâie;

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

Spală lămâia și taie-o în jumătate, apoi stoarce bine sucul. 

Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în sucul de lămâie și amestecă bine până începe să strălucească.

Drojdia este gata, trebuie doar să o integrezi în aluatul tău.

Însă, atenție! Drojdia cumpărată din magazin poate fi păstrată destul de mult timp datorită substanțelor chimice adăugate, însă nu și drojdia de casă. Acest lucru se datorează faptului că drojdia de casă își pierde capacitatea de a crește în aluat dacă nu este utilizată imediat și, prin urmare, trebuie pregătită în ultimul moment și adăugată în aluat cât mai repede. 

Bine de știut! Cantitatea de drojdie preparată corespunde mai mult sau mai puțin unui plic de praf de copt vândut în supermarketuri.

Dacă nu ai o lămâie proaspătă la îndemână, poți înlocui sucul cu cel al unei jumătăți de portocală, cu 4 linguri de oțet de mere sau cu puțin vin alb. Este recomandat sucul de lămâie dacă faci un desert și oțet de mere dacă este un fel de mâncare sărată sau o rețetă pe bază de ciocolată sau cacao. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel