Cum se face drojdia de casă: rețeta cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu
Erai pe punctul de a coace o prăjitură bună, dar îți dai seama în ultimul moment că ai rămas fără drojdie. De ce să nu-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu? Iată o rețetă de...
De ce să-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu?
1. Veți economisi timp și bani
Deși drojdia industrială nu este, de obicei, scumpă, să-ți faci propria drojdie acasă te va scuti de timpul pe care îl pierzi până la magazin.
2. Nu vei mai rămâne niciodată fără drojdie
3. Vei evita consumul de substanțe chimice
Preparând drojdia acasă, veți ști exact ce conține și veți evita consumul de conservanți alimentari și alte substanțe chimice care sunt potențial dăunătoare sănătății tale.
Cum se prepară drojdia de casă
Ai nevoie de:
- 1 lămâie;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu.
Spală lămâia și taie-o în jumătate, apoi stoarce bine sucul.
Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în sucul de lămâie și amestecă bine până începe să strălucească.
Drojdia este gata, trebuie doar să o integrezi în aluatul tău.
Însă, atenție! Drojdia cumpărată din magazin poate fi păstrată destul de mult timp datorită substanțelor chimice adăugate, însă nu și drojdia de casă. Acest lucru se datorează faptului că drojdia de casă își pierde capacitatea de a crește în aluat dacă nu este utilizată imediat și, prin urmare, trebuie pregătită în ultimul moment și adăugată în aluat cât mai repede.
Bine de știut! Cantitatea de drojdie preparată corespunde mai mult sau mai puțin unui plic de praf de copt vândut în supermarketuri.
Dacă nu ai o lămâie proaspătă la îndemână, poți înlocui sucul cu cel al unei jumătăți de portocală, cu 4 linguri de oțet de mere sau cu puțin vin alb. Este recomandat sucul de lămâie dacă faci un desert și oțet de mere dacă este un fel de mâncare sărată sau o rețetă pe bază de ciocolată sau cacao.
-
-
Osteoporoza, o boală tăcută care nu trebuie ignorată20.10.2025, 17:22
-
Terapia care reduce colesterolul cu aproape 50%20.10.2025, 17:01
-
-
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
