DAFINUL și beneficiile pentru sănătate. SISTEMUL digestiv și cel respirator, printre cele ajutate de acesta

Sonia Baciu |
Data publicării:
DAFINUL și beneficiile pentru sănătate. FOTO Pexels @ Victoria Bowers
DAFINUL și beneficiile pentru sănătate. FOTO Pexels @ Victoria Bowers

Dafinul face parte din rândul plantelor ce pot fi folosite atât în bucătărie, cât și în sănătate.

Dafinul face parte din rândul plantelor ce pot fi folosite atât în bucătărie, cât și în sănătate. Dafinul are o serie de efecte terapeutice pentru sistemul digestiv, pentru aparatul respirator, pentru sanătătea inimii, dar pot fi folosite și pentru ameliorarea durerilor menstruale, potrivit DOC.ro

Ce beneficii au frunzele de dafin

Îmbunătățesc digestia – frunzele de dafin au un impact puternic asupra sistemului gastrointestinal, având totodată efect diuretic și antivomitiv. Acestea pot fi folosite în caz de intoxicație, ajutând organismul să elimine substanțele toxice din sistem. Substanțele active din dafin ameliorează crampele abdominale, calmează simptomele sindromului de colon iritabil și stimulează digestia. Enzimele unice prezente în aceste frunze ajută la facilitarea digestiei și metabolismului eficient al proteinelor complexe.

Ameliorează afecțiunile respiratorii – uleiul esențial de dafin, aplicat direct pe piept, poate ameliora simptomele afecțiunilor aparatului respirator. Se recomandă lăsarea uleiului peste noapte, pentru că acesta va acționa în continuare. Inhalarea vaporilor acestui ulei poate stimula expectorația, ameliorând astfel tusea și accelerând procesul de vindecare a pacientului.

Benefice pentru inimă – acidul cafeic din frunzele de dafin, precum și alți antioxidanți care se regăsesc în acestea, îmbunătățesc sănătatea inimii, fortificând pereții venelor capilare și contribuind la eliminarea colesterolului ”rău” din sânge. Ceaiul din frunze de dafin este benefic pentru activitatea cardiacă, datorită combinației sale puternice de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la ritmul cardiac, precum și la scăderea tensiunii arteriale.

Au proprietăți antiinflamatoare – frunzele de dafin pot contribui la reducerea procesului inflamator din organism. Aceste frunze conțin un fitonutrient care poate reduce atât inflamația, cât și iritația, fiind eficiente atât în ameliorarea durerilor articulare, cât și în tratarea erupțiilor cutanate.

Ameliorează durerile menstruale – în acestă periodă a lunii, femeile ar trebui să consume foi de dafin, care calmează crampele specifice menstruației. Acestea contribuie și la reglarea ciclului menstrual.

Repelent pentru insecte – frunzele de dafin conțin acid lauric, care ține la distanță insectele. Prepară o pastă din frunze de dafin zdrobite și un ulei vegetal la alegere și aplic-o pe piele în zilele petrecute în aer liber, cand ești expus riscului de a fi ințepat de diverse insecte.

Vezi și: HREANUL. Sistemul respirator, unul dintre BENEFICIARII acestei rădăcinoase

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel