Dana Săvuică, despre dieta sa estivală: Am vrut rapid

Sonia Baciu |
Data publicării:
Dana Savuica. FOTO Captura video Vorbeste lumea PRO TV
Dana Savuica. FOTO Captura video Vorbeste lumea PRO TV

Dana Săvuică și dieta sa pentru vacanța de vară.

Dana Săvuică, ajunsă la 52 de ani, este conștientă de vârsta pe care o are, dar și de provocările ce au venit odată cu menopauza, dar asta nu o împiedică deloc să își dorească să fie în formă maximă pentru vacanța de vară. Motiv pentru care a decis să slăbească puțin, mai ales că a trecut de perioada de recuperare de după operația pe care a suferit-o la coloană.

”La recomandarea doamnei doctor Dana Miricioiu, la care am apelat pentru că eu vin la lipoaspirație cu laser, că eu am vrut rapid, aceasta mi-a spus că nu am nevoie acest tip de slăbire”, a spus Dana Săvuică la Vorbește lumea de la PRO TV, subliniind că metoda recomandată este cea prin alimentație controlată.

”Slăbim mâncând sănătos, pentru că avem la dispoziție o dietă absolut minunată, care are foarte puține calorii, dar care este extrem de bogată nutritiv. Fiecare masă, că trebuie să mâncăm de 6 ori pe zi, conține 100-110 calorii, se prepară cu apă și este foarte ușor de preparat, putând fi luată oriunde. Iar într-o săptămână putem să dăm jos între 1,5 și 5 kg. Dana a vrut lipoaspirație, dar am spus că în momentul de față este mai bună această dietă, pentru că o să o ajute”, a explicat medicul Miricioiu.

Legumele de sezon, prietenele sănătății. Hâncu: Cresc absorbția licopenului de 4 ori

Care este meniul zilnic al Danei Săvuică 

Fostul fotomodel a dezvăluit care este meniul său pe o zi. ”La micul dejun am fulgi de ovăz, shake-urile care sunt din fructe de pădure, din mango, ciocolată, omletă pe care poți să o îmbogățești cu legume, cu ceapă, cu ciuperci, mai puțin cu șuncă și cu carne, că trebuie să rămânem în niște limite”, a spus Dana Săvuică.

”Întotdeauna trebuie să le combinăm, căci nicio dietă nu ne poate asigura să eliminăm toată grăsimea și nici să dispară celulita în totalitate. Și nici procedurile care îndepărtează grăsimea nu ne pot slăbi. Și atunci le combinăm. Iar în cazul Danei i-am recomandat să facem o procedură care tonifică pielea, o face mult mai fermă, dar îndepărtează și celulita de grad mic”, a mai spus medicul.

Dana Săvuică, despre menopauză: E un șoc atunci când apare

Dana Săvuică a vorbit despre menopauză, un subiect considerat încă tabu și sensibil pentru multe dintre femeile din România, chiar și în anul 2022, dar și despre simptomele pe care aceasta la experimentat începând de acum 5 ani, când a intrat în noua etapă a vieții.

Pentru că trebuie precizat că menopauza nu este o boală, ci doar trecerea spre o altă etapă a vieții femeii, pentru unele poate fi mai devreme, pentru altele, ceva mai târziu.

Dana Săvuică a fost invitată la emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV, și a mărturisit că simptomele specifice menopauzei le-a resimțit de la 47 de ani, cu mult mai devreme decât este vârsta medie în cazul femeilor caucaziene, considerată la 52 de ani. De altfel, medicii dau ca fiind ”normal” intervalul cuprins între 45-46 de ani și 54 de ani.  

”Menopauza ține de fiecare femeie în parte. Simptomele sunt diferite, reacțiile sunt diferite și mai ales reacțiile psihice. Într-adevăr e un șoc atunci când apare menopauza, dar noi suntem atât de concentrate la ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, încât nu simțim simptomele de perimenopauză. Atenție, menopauza are două faze: perimenopauza și postmenopauza. La perimenopauză avem acele simptome care se instalează încet-încet și apar și cu doi ani înaintea menopauzei. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Când este bine să bem apă pentru a evita balonarea. Nutriționist: O greșeală frecventă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel