De ce ar trebui să bei zilnic o ceașcă de ceai de lămâie și ghimbir. 6 motive surprinzătoare

Cătălina Burghelea / 04 mai 2021 / 19:08
Ceai verde cu ghimbir
Ceai verde cu ghimbir

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dieta modernă este prea bogată în calorii și include prea multe grăsimi, sare și zaharuri. Drept urmare, mulți oameni sunt expuși riscului de obezitate, hipertensiune arterială, diabet și accident vascular cerebral. 

Pentru a evita riscul unor probleme de sănătate, bea zilnic o ceașcă de ceai de lămâie și ghimbir. 

Rețeta pentru ceaiul de lămâie și ghimbir

Ingrediente:

- 2 felii de lămâie

- ½ ceașcă de ghimbir feliat

- 1 linguriță de miere

- 1 cană de apă călduță

Pregătire:

Pune ingredientele într-o ceașcă de apă călduță și lasă-le la infuzat peste noapte. A doua zi, amestecă și filtrează preparatul. Consumă acest ceai pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de micul dejun.

Virtuțile acestui ceai de lămâie și ghimbir

1. Ajută la slăbit

Lămâia este bogată în polifenoli, antioxidanți care luptă împotriva acumulării de grăsime în organism. La rândul său, ghimbir oferă rezultate spectaculose în procesul de topire a colăceilor. 

2. Întărește sistemul imunitar

Sistemul imunitar este alcătuit din mai multe celule și organe care protejează organismul împotriva multor infecții și boli. Dar când apărarea imună este slăbită, corpul nu mai poate lupta împotriva agenților patogeni. Potrivit unui studiu, datorită conținutului său ridicat de vitamina C, lămâia stimulează sistemul imunitar și combate în mod eficient inflamațiile, virusurile și bacteriile care pot ataca organismul. În plus, ghimbirul are o mare putere antiinflamatoare și antioxidantă care poate preveni și trata în mod natural multe afecțiuni.

3. Îmbunătățește memoria

Un experiment științific arată că ingestia de ghimbir ar acționa asupra zonelor creierului și ar stimula procesele cognitive prin îmbunătățirea atenției. În plus, antioxidanții din lămâie ar îmbunătăți memoria și ar proteja creierul de efectele nocive ale stresului oxidativ.

4. Are grijă de inima ta

Potrivit Journal of American Heart Association, consumul de fructe bogate în vitamina C, cum ar fi lămâia, protejează organismul de bolile cardiovasculare. În plus, s-a demonstrat că ghimbirul scade colesterolul și previne în mod eficient bolile cardiovasculare.

5. Ajută digestia

Conținând acid citric, lămâia stimulează producerea de bilă de către ficat, un lichid esențial pentru descompunerea alimentelor grase și asigurareaunei bune digestii. În plus, ghimbirul este renumit pentru proprietățile sale gastro-intestinale și tratează diferite tulburări digestive, cum ar fi durerile de stomac, constipația, balonarea.

6. Previne hipertensiunea

Hipertensiunea arterială este o patologie caracterizată prin tensiune arterială prea mare și poate duce la probleme cardiace sau renale. Potrivit unui experiment științific, ingestia zilnică de lămâie însoțită de mers pe jos are un efect pozitiv asupra acestei patologii. În plus, ghimbirul inhibă mecanismele care generează hipertensiune și este un tratament important pentru persoanele cu hipertensiune.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy