De ce este important să ne curățăm limba

Scutaru Cristina / 01 sep 2018 / 21:25
Cancerul de limbă poate avea simptome înșelătoare
Cancerul de limbă poate avea simptome înșelătoare

Îngrijirea sănătății orale este extrem de importantă și implică periajul dentar, folosirea aței dentare pentru curățarea spațiilor interdentare și a gingiilor, dar și curățarea limbii.

Nevoia de a ne curăța limba este adesea uitată, în ciuda faptului că este esențială pentru menținerea sănătății și a igienei orale corespunzătoare. Fără ea nu am putut realiza acțiuni esențiale cum ar fi vorbirea, mestecarea, înghițirea sau degustarea alimentelor.

"Are o imensă diversitate musculară care ne permite să avem o mare mobilitate, ne permite, de asemenea, detectarea multor suprafețe și are vase sanguine și nervi importanți", a spus Bruno Baracco, membru al Consiliului de conducere al Colegiului Stomatologilor din Madrid. Expertul a explicat faptul că la baza limbii există glandele salivare. În plus, este căptușită cu mii de papile, iar filiformii dau aspectul catifelat, iar cele gustative, care sunt împărțite în mai multe tipuri, sunt responsabile de gust.

O suprafața neregulară

Limba este o suprafața neregulară.  Există anumite colțuri care determină acumularea de alimente și bacterii. Acestea pot cauza carii dentare sau boli parodontale. Prin urmare, este foarte important să curățați corect limba. "În acest fel, vom simți mai multe arome și vom avea beneficii în toată sănătatea gurii, reducând, de asemenea, șansele de a avea respirație urâtă", a explicat expertul. Limba, care ar trebui să aibă un aspect rozaliu, catifelat, poate fi o reflectare a stării de sănătate a pacientului. "Nu ar trebui să fie albicioasă sau gălbuie pentru că ar fi o limbă inflamată", a mai zis el.

Recomandări

Este bine să vă curățați limba de două ori pe zi. Chiar dacă folosiți o apă de gură cu proprietăți bactericide, este foarte folositor să curățați limba prin răzuire. Prin acest procedeu se îndepărtează stratul "protector" de pe suprafața limbii, înlesnind accesul apei de gură către bacterii. Instrumentul de curățare poate fi un răzuitor, o racletă, dar se poate folosi și o periuță de dinți, deși nu este la fel de eficientă. Utilizați pastă de dinți și apă de gură. Specialiștii recomandă ca medicul dentist să fie consultat atât despre ce pastă de dinți, cât și ce apă de gură poate fi utilizată, scrie 20minutos.es.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy