De ce fac bărbații burtă. Care sunt riscurile la care se expun

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce fac barbatii burta - FOTO: Freepick@Anastasia Kazakova
de ce fac barbatii burta - FOTO: Freepick@Anastasia Kazakova

De ce fac bărbații burtă și la ce riscuri se expun aceștia.

Te-ai întrebat de fac bărbații burtă? Te-ai întrebat vreodată de ce de fiecare dată când câștigi în greutate? Aceste probleme sunt frecvente la bărbați care le pun sănătatea în pericol. Circumferința crescută a taliei la bărbați poate avea o mulțime de efecte adverse asupra sănătății.

Burta la bărbați - cauze

Bărbații au fost afectați cu această condiție mai mult decât femeile. Cauzele care duc la creșterea circumferinței burții în cazul bărbaților sunt multiple. Poate fi vorba despre:

- Predispoziție genetică

- Dietă

- Factori fizici

- Factori psihologici

Fie că este vorba de o dispoziție genetică sau de alegerile tale proaste legate de dietă, un lucru este sigur, burțile mari sunt ușor de format și poate fi extrem de greu să scapi de ele, arată Male Groomed.

Vezi și: Ce înseamnă un sistem imunitar slăbit. Cum îți afectează funcționarea organismului

De ce bărbații au burți mari

Bărbaţii au o burtă mare din cauza alegerilor lor alimentare nesănătoase și lipsa de exerciţii fizice. Bărbaţii care consumă calorii în exces sub forma de zahăr şi carbohidraţi simpli sunt susceptibili de a stoca grăsime pe stomacul lor.

Burta la bărbați – complicații

Dacă îți place să consume cu gustări sărate și bunătăți zaharoase, atunci specialiștii au vești proaste pentru tine. Citiți mai jos pentru a afla de ce dezvoltați o burtă mare și ce puteți face pentru a o ține sub control.

Problema cu grăsimea de pe burtă este că nu se limitează la stratul suplimentar de umplutură situat chiar sub piele (grăsime subcutanată). De asemenea, include grăsime viscerală - care se află adânc în interiorul abdomenului, în jurul organelor interne.

Indiferent de greutatea totală, având o cantitate mare de grăsime burtă crește riscul de:

- Boli cardiovasculare

- Rezistența la insulină și diabetul de tip 2

- Cancerul colorectal

- Apneea

- Moartea prematură din orice cauză

- Hipertensiune arterială

- Vârsta și genetica pot contribui la obținerea grăsimii abdominale

Vezi și: Sensibilitatea la miros, hiperosmia, cauze. Poate indica probleme neurologice

Greutatea ta este determinată în mare măsură de trei factori principali:

- Câte calorii consumi în timpul zilei

- Câte calorii arzi prin exerciții fizice zilnice

- Vârsta ta

Pe măsură ce îmbătrânești, pierzi mușchi – mai ales dacă nu ești activ fizic. Pierderea masei musculare scade cât de repede corpul tău foloseşte caloriile, ceea ce poate face mai dificilă funcționarea organismului pentru a menține o greutate sănătoasă.

Genele tale, de asemenea, pot contribui la șansele de a fi supraponderali sau obezi. Cu toate acestea, echilibrarea caloriilor pe care le consumi cu activitatea fizică poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate, în ciuda vârstei și geneticii, arată Mayo Clinic.

Burta la bărbați – cum contribuie alcoolul

Consumul excesiv de alcool îți poate mări burta, dar nu numai berea este de vină. Consumul de prea mult alcool de orice fel poate crește grăsimea de pe burtă, deoarece alcoolul conține calorii. Dacă beți alcool, faceți acest lucru numai cu moderație. Pentru bărbații de 65 de ani și mai tineri, moderația înseamnă până la două băuturi pe zi. Pentru bărbații cu vârsta peste 65 de ani, înseamnă până la o băutură pe zi. Cu cât bei mai puțin, cu atât vei consuma mai puține calorii.

Vezi și: Atingerea feței, riscuri pentru sănătate. Cum să renunți la acest obicei

Determinarea dimensiunii burții

Deci, cum ştii dacă ai prea multă grăsime pe burtă?

- Măsoară-ți talia

- Stai și pune un metru în jurul stomacului gol, chiar deasupra șoldului.

- Trage metrul până când se potrivește perfect în jurul taliei, dar nu strângeți.

- Relaxează-te, expiră şi măsoară-ţi talia, rezistând nevoii de a-ți trage burta.

Pentru bărbați, o circumferință a taliei de peste 102 centimetri indică o concentrație nesănătoasă de grăsime pe burtă și un risc mai mare de probleme de sănătate.

Vezi și: Criza vârstei a doua, semne și cât durează. Care e "vârsta a DOUA" și de ce fericirea are formă de U. Leca: Femeile vor un partener uluitor, bărbații încep să fie puști

5 obiceiuri pentru a topi grăsimea de pe burtă. Ele chiar funcționează, trebuie insistat

Este cunoscut faptul că a scăpa de grăsimea din jurul burții, ”colăcelul de salvare” cum îl mai alintăm, provoacă cele mai multe bătăi de cap, femeilor și bărbaților, deopotrivă. Și fiecare caută metoda cea mai potrivită pentru a putea să reducă din greutatea corporală, dar și să topească grăsimea viscerală. Aceasta este un factor de risc pentru bolile metabolice, diabet de tip 2 și bolile cardiovasculare, astfel că este nevoie să facem toate eforturile pentru a scăpa de ea.

Cum îți dai seama că este grăsime viscerală

Abdomenul este înconjurat de un ”colăcel” vizibil și cu o textură moale. Rajesh Chotalia, consultant în domeniul sănătății și al bunăstării, a explicat cum ne putem da seama dacă avem grăsime viscerală, dar și care este riscul de mortalitate în cazul persoanelor care au astfel de grăsime.

”Puteți avea un IMC mai mare și puteți avea o grăsime viscerală scăzută, ceea ce este sănătos, și puteți avea un IMC mai mic, dar o grăsime viscerală ridicată, iar acest lucru este foarte riscant. Acest lucru se numește uneori grăsime slabă.

De ce este acest lucru atât de periculos? Pentru că această grăsime pune presiune pe organele vitale interne, cum ar fi rinichii, inima, stomacul și intestinele, și făcând acest lucru, creează o povară asupra organelor vitale”, spune consultantul, citat de EatThis. De altfel, acesta menționează că un bărbat cu o talie mai mare are un risc de mortalitate de 50% față de unul cu talia normală, în timp femeile au un risc de mortalitate cu 80% mai mare. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel