De ce pierderea mirosului pentru cei cu COVID ar fi o veste bună

Adisa Codruț / 29 sep 2020 / 08:57
Pierderea mirosului
Pierderea mirosului

Un studiu al cercetătorilor europeni arată că pierderea mirosului este un simptom al unei forme ușoare de coronavirus.

O cercetare amplă a oamenilor de știință europeni arată că că pierderea mirosului este un semn bun pentru persoanele care se îmbolnăvesc de COVID-19. Studiul lor, realizat pe 1,300 de pacienți, arată că pierderea mirosului ar fi ”garanția” unei forme ușoare de COVID. Pacienții cu forme grave de coronavirus nu și-au pierdut mirosul. 

La cercetare au luat parte 1.300 de persoane bolnave de COVID-19 care au fost monitorizate de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de la Universitatea Mons din Belgia. ”Există o reacție foarte promptă a sistemului imunitar al pacientului, care va bloca infecția cu coronavirus în acel loc și va împiedica să intre în sânge o cantitate mare de virus, generalizându-se astfel infecția în tot corpul”, a explicat medicul Jérôme Lechien, șeful secției ORL de la spitalul Foch, cel care a condus acest studiu împreună cu profesorul Sven Saussez de la Universitatea din Mons, potrivit Antena 3. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy