De ce pierderea mirosului pentru cei cu COVID ar fi o veste bună

Adisa Codruț / 29 sep 2020 / 08:57
Pierderea mirosului
Pierderea mirosului

Un studiu al cercetătorilor europeni arată că pierderea mirosului este un simptom al unei forme ușoare de coronavirus.

O cercetare amplă a oamenilor de știință europeni arată că că pierderea mirosului este un semn bun pentru persoanele care se îmbolnăvesc de COVID-19. Studiul lor, realizat pe 1,300 de pacienți, arată că pierderea mirosului ar fi ”garanția” unei forme ușoare de COVID. Pacienții cu forme grave de coronavirus nu și-au pierdut mirosul. 

La cercetare au luat parte 1.300 de persoane bolnave de COVID-19 care au fost monitorizate de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de la Universitatea Mons din Belgia. ”Există o reacție foarte promptă a sistemului imunitar al pacientului, care va bloca infecția cu coronavirus în acel loc și va împiedica să intre în sânge o cantitate mare de virus, generalizându-se astfel infecția în tot corpul”, a explicat medicul Jérôme Lechien, șeful secției ORL de la spitalul Foch, cel care a condus acest studiu împreună cu profesorul Sven Saussez de la Universitatea din Mons, potrivit Antena 3. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy