De ce să îți bagi picioarele în apă cu sare. Efecte surprinzătoare, trebuie să încerci

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să îți bagi picioarele în apă cu sare - Foto: Freepick @dariakulkova
De ce să îți bagi picioarele în apă cu sare - Foto: Freepick @dariakulkova

De ce să îți bagi picioarele în apă cu sare. Află cum te ajută această terapie pe care o poți face acasă.

De ce să îți bagi picioarele în apă cu sare.

Ați auzit vreodată sau chiar ați încercat să vă înmuiați picioarele în apă sărată caldă? Această relaxare simplă a picioarelor pare să ofere o multitudine de beneficii pentru organism, nu doar pentru picioare.

VEZI ȘI: Elizabeth Hurley, avertisment pentru toate femeile: A fost diagnosticată când nimeni NU vorbea despre asta. Îi era jenă să vorbească chiar și cu medicul ei. Era subiect TABU

Iată o listă cu beneficiile înmuierii picioarelor cu apă caldă amestecată cu sare

Adaugă energie

Activitățile pe care le facem pot fi îngreunate, deoarece organismul nu are energie.

Dacă corpul tău este obosit și nesănătos, se pare că înmuierea picioarelor în apă sărată caldă în fiecare dimineață este un obicei care poate ajuta la creșterea energiei în organism.

Încercați să vă obișnuiți cu această terapie pentru a vă restabili energia, potrivit MedicPole.

Înlătură mirosul neplăcut al picioarelor

Când aveți o problemă legată de mirosul picioarelor, acest lucru poate fi un inconvenient atunci când trebuie să îndepărtați încălțămintea oriunde.

Mirosul piciorului poate fi destul de deranjant nu numai pentru tine, ci și pentru alții. Deci, puteți folosi băi de sare pentru a scăpa de această problemă.

Promovează circulaţia sângelui

Înmuierea picioarelor în apă sărată caldă este o modalitate de a promova în mod eficient circulația sângelui.

Încercați să faceți din asta o rutină deoarece, practic, picioarele sunt părți ale corpului în care există mii de terminații nervoase asociate cu alte organe, începând de la stomac, ficat, vezică biliară, vezică urinară și rinichi.

Funcționează precum un leac

Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate la nivelul piciorului care sunt destul de deranjante din cauza durerii, umflăturii și, de asemenea, a apariției creșterii unghiilor îngroșate, înmuiați picioarele în apă sărată caldă, astfel încât problemele grave cu picioarele să nu se repete.

Elimină bătăturile

Pielea piciorului care suferă de uscăciune, aspră și crăpată poate fi vindecată prin înmuierea ei în apă caldă care a fost amestecată cu sare.

Dacă doriți să oferiți ingrediente suplimentare, adăugați doar câteva picături de ulei de măsline . Dacă această terapie se face în mod obișnuit, atunci pielea poate fi mult mai netedă mai târziu.

VEZI ȘI: Dieta Perricone, dieta minune anti-îmbătrânire ce reduce inflamațiile din corp. Durează 3 sau 28 de zile. E numită dieta celebrităților

Relaxarea corpului și a minții

Cel mai ușor mod de a vă relaxa mintea și corpul este de a vă înmuia picioarele în apă cu sare. Sarea stimulează circulaţia sângelui către întregul corp.

Stimularea normală a sângelui nu este doar pentru relaxarea mușchilor, ci și relaxarea minții noastre. Pentru un rezultat mai bun, puteți adăuga unele aromoterapie, cum ar fi lavanda, portocală şi alte parfumuri.

Ameliorează insomnia

Te-ai întrebat vreodată de ce să dormi este cel mai greu lucru din viața ta? Apa sărată conține minerale bogate. Mai mult, mineralele ne fac corpul și mintea să se relaxeze. Un corp relaxat ne influențează capacitatea de a dormi. Încercați să vă scăldați picioarele în fiecare seară înainte de a merge la culcare.

Veți obține rezultatul după 4-5 ședințe. În cele din urmă, veți dormi bine mai mult ca niciodată.

Ajută pielea să absoarbă mineralele

Chiar și apa normală are o mulțime de minerale, să nu mai vorbim de apă sărată. Dar, uneori, mineralele nu se absorb așa ușor.

Apa sărată ajută pielea să absoarbă mineralele prin procesul dermic. Astfel, pielea picioarelor tale va fi mai sănătoasă după utilizarea de rutină a apei sărate.

Picioarele de baie cu apă sărată nu au efecte secundare, pentru că este natural. Apa sărată nu conține substanțe chimice. Încercați să faceți din asta o rutină, și mintea voastră va fi întotdeauna în stare proaspătă și corpul tău se va simți revigorat.

VEZI ȘI: Superstițiile, între magie și vrăjitorie. Ce înseamnă, de fapt, mâncărimea în palmă, cifra 13, pisica neagră. Leca: Mii de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel