Dieta Perricone, dieta minune anti-îmbătrânire ce reduce inflamațiile din corp. Durează 3 sau 28 de zile. E numită dieta celebrităților

Dieta Perricone - Foto: Freepick @garetsvisual
Dieta Perricone - Foto: Freepick @garetsvisual

Ce este dieta Perricone și ce presupune. Este cunoscută drept dieta vedetelor și este genială.

La cei 50 de ani pe care-i are, Regina Letizia a Spaniei se menține tânără și într-o formă de invidiat, având o siluetă invidiată de multe femei.

Soția Regelui Felipe al VI-lea uimește lumea cu fiecare apariție și mulți se întreabă dacă a găsit secretul tinereții.

Se pare că Regina Letizia este adepta unui plan alimentar foarte popular printre celebrități, acesta fiind adevăratul ei secret. Este vorba de dieta Perricone, care a fost creată de doctorul Nicholas Perricone.

Ce este dieta Perricone?

Ceaiul dezinfectant care întărește ficatul și purifică organismul. E bun pentru hemoroizi, vomă și constipație

Ei bine, acest regim durează 28 de zile și, potrivit specialiștilor, “îmbunătăţeşte starea de sănătate prin reducerea inflamaţiilor din organism”.

Mai mult, dieta ajută la prevenirea semnelor îmbătrânirii, iar cei care urmează regimul nu văd o schimbare doar în greutate, ci și în aspectul pielii.

Dr. Nicholas Perricone, un dermatolog care a scris mai multe cărți despre îngrijirea pielii, pierderea în greutate și starea de bine, conduce o companie populară de îngrijire a pielii numită Perricone MD.

El susține că menținerea unei diete sănătoase promovează sănătatea pielii și previne semnele de îmbătrânire.

Programul său de 28 de zile, numit oficial Dr. Perricone's 28-Day Anti-Inflammatory Diet, promite să îmbunătățească claritatea mentală, să crească nivelul de energie și să stimuleze sănătatea fizică generală prin dietă, suplimente, exerciții fizice și un regim costisitor de îngrijire a pielii.

Dieta este concepută pentru a reduce inflamațiile cronice prin eliminarea pâinii, a alimentelor prăjite, a sucurilor de fructe, a pastelor, a gustărilor, a sucurilor și a alimentelor cu adaos de zahăr, în timp ce creșteți consumul de alimente bogate în proteine și antioxidanți.

Deși inflamația cronică poate contribui la boli precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și bolile hepatice, iar dieta și factorii legați de stilul de viață pot favoriza inflamația, recomandările lui Perricone au fost criticate ca fiind restrictive, exagerate și înșelătoare.

Dieta pe care o urmează Regina Letizia a Spaniei presupune alimente bogate în nutrienți și proteine, pe care le adaugă la fiecare masă și gustare a zilei. Doctorul Nicholas Perricone recomandă ca unele alimente, precum peștele, ouăle, iaurtul natural și legumele, să fie consumate în fiecare zi.

Felurile de mâncare propuse de dieta Perricone sunt întotdeauna simple, hrănitoare și mai presus de toate sănătoase.

Un mic dejun tipic pentru Regina Letizia ar putea fi un smoothie proaspăt, urmat de o omletă cu albuș de ou și somon afumat.

Ce se întâmplă dacă mănânci o lingură de miere zilnic. Efectul pe care sigur nu l-ai știut până acum

Ce mănâncă la prânz Regina Letizia a Spaniei

La prânz, Regina Letizia a Spaniei ar mânca pește alb la grătar pe un pat de verdeață, cu ulei de măsline și suc proaspăt de lămâie.

Regina Letizia face și multe sacrificii pentru a arăta așa la 50 de ani, asta pentru că dieta Perricone interzice total zaharurile rafinate, grăsimile saturate, pâinea, pastele, carnea de vită și brânzeturile pline de calorii.

Totodată, cei care urmează dieta folosită și de Regina Letizia sunt încurajați să bea până la 3 litri de apă pe zi.

În plus, ceaiul verde este recomandat datorită proprietăților sale antioxidante, iar alcoolul este descurajat total, conform sursei citate.

Letizia Ortiz Rocasolano este soția Regelui Felipe al VI-lea, iar înainte de a se căsători a fost jurnalistă.

La 7 august 1998, după o relație de aproape 10 ani, Letizia s-a căsătorit civil cu Alonso Guerrero Pérez, scriitor și profesor de literatură la liceul unde învățase ea. Nu au avut copii, iar un an mai târziu au divorțat.

La 1 noiembrie 2003, spre surprinderea tuturor, Casa Regală a anunțat logodna Prințului Felipe de Asturia cu Letizia Ortiz Rocasolano.

La 8 mai 2005 s-a anunțat că Letizia este însărcinată, iar la 31 octombrie 2005 s-a născut, Leonor, primul copil al cuplului și cea care va fi moștenitoarea tronului.

La data de 25 septembrie 2006, Casa Regală a anunțat că prinții de Asturia așteaptă al doilea copil în mai 2007, iar în aprilie 2007 s-a născut a doua lor fiică, Sofía. 

În ce constă dieta Perricone

Perricone recomandă clienților să înceapă dieta cu dieta de 3 zile, care este menită să lanseze planul mai lung de 28 de zile.

Perricone explică faptul că Dieta de 3 zile este mult mai restrictivă decât cea de 28 de zile, dar că rezultatele rapide pe care le va avea cineva după aceea îl vor ajuta să se motiveze să respecte regimul de o lună.

Dieta de 3 zile constă în a mânca același mic dejun, prânz, cină și gustare la culcare timp de 3 zile. Iată meniul recomandat:

Mic dejun

1/2 cană (117 grame) de fulgi de ovăz fierți (nu instant)

omletă cu 3 ouă și/sau 85-113 grame de somon la grătar

o felie de 5 cm de pepene galben sau 63 grame de fructe de pădure proaspete

240-250 ml de apă de izvor

Sunteți încurajat să beți ceai verde în loc de cafea pentru a preveni sevrajul de cofeină, deoarece ceaiul verde are un conținut mai mic de cofeină decât ceașca obișnuită de cafea.

Prânz

85-113 grame somon la grătar sau la conservă

2 cești (28 de grame) de salată din frunze verzi închise la culoare, cum ar fi salata romaine, asezonată cu ulei de măsline și suc de lămâie

1 kiwi sau pepene galben și fructe de pădure

240-250 ml de apă de izvor

Cină

85-113 grame somon la grătar

Armurariu, "armura ficatului", cel mai puternic hepatoprotector natural 

2 cești (28 de grame) de salată din salată romaine sau altă salată verde cu frunze închise la culoare, asezonată cu ulei de măsline extravirgin și suc de lămâie

1/2 cană (80 de grame) de legume fără amidon fierte la aburi, cum ar fi broccoli sau spanac

240-250 ml de apă de izvor

fructe de pădure

Gustare la culcare

o felie de piept de curcan de 56 de grame sau 170 de grame de iaurt grecesc simplu

1 măr

o mână mică de nuci, alune de pădure sau migdale

După cum puteți vedea, Perricone este un mare fan al somonului. El prioritizează această proteină pentru că este bogată în grăsimi antiinflamatorii omega-3 și antioxidanți, deși le permite celor cărora nu le place somonul să mănânce în schimb carne de pasăre sau tofu.

Dieta de 3 zile este bogată în proteine, fibre și grăsimi sănătoase și elimină alimentele foarte procesate, zaharurile adăugate, legumele bogate în amidon, cafeaua și alcoolul.

După terminarea dietei de 3 zile, trebuie să treceți la o dietă mai puțin restrictivă pentru următoarele 28 de zile. Rețineți că Perricone dezvăluie doar anumite detalii ale dietei de 28 de zile pe site-ul său.

Această dietă constă în multe alimente bogate în proteine, legume fără amidon, fructe, nuci, iaurt, ulei de măsline și cereale integrale. Trebuie să eviți cafeaua, alcoolul și alimentele bogate în zahăr adăugat, plus alimentele foarte procesate și cerealele rafinate, cum ar fi pastele, cerealele și pizza.

Dieta restricționează alimentele cu indice glicemic (IG) ridicat - o măsură a efectelor unui aliment asupra glicemiei - pentru a promova reglarea glicemiei. De exemplu, cartofii albi, care au un indice glicemic de 82, sunt considerați cu indice glicemic ridicat și, prin urmare, sunt interziși, potrivit Healthline.

Sunteți încurajat să faceți exerciții fizice regulate, inclusiv antrenamente cardiovasculare, antrenamente cu greutăți și antrenamente de flexibilitate, în majoritatea zilelor săptămânii.

De asemenea, trebuie să bei 8-10 pahare de apă de izvor pe zi, să iei anumite suplimente, cum ar fi omega-3 și vitaminele B, și să folosești produsele de îngrijire a pielii Perricone MD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel