Armurariu, "armura ficatului", cel mai puternic hepatoprotector natural 

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Armurariu - Foto: Freepick @lmykola
Armurariu - Foto: Freepick @lmykola

Care e planta considerată cel mai puternic hepatoprotector natural. Are efect anti-inflamator, previne calculii biliari, ajută în caz de psoriazis.

Semințele de armurariu au capacitatea de a detoxifia ficatul, viteza de reparare a organelor, încetini progresia anumitor tipuri de cancer, trata infecții fungice, și vindeca mahmureala. 

De asemenea, protejează organismul împotriva efectelor secundare ale produselor farmaceutice, încetinește debutul Alzheimer, reduce riscul de boli de inimă și gestionează simptomele diabetului zaharat.

Semințele de armurariu oferă protecție ficatului

Semințele de armurariu sunt cunoscute pentru efectele sale detoxifiante asupra ficatului datorită complexului său de flavonoide numit Silimarină. Un studiu din 2017 confirmă faptul că poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare în ficat, anulând o mare parte din daunele cauzate de consumul excesiv de alcool sau de alte comportamente dăunătoare asupra ficatului, inclusiv ciroza. 

Semințele de armurariu pot preveni și alte afecțiuni cum ar fi sindromul de ficat gras, icter, și hepatită, notează Organic Facts.

Semințele de armurariu, gestionează diabetul zaharat

Combinația de antioxidanți, acizi grași și silibin care se regăsesc în extractul de armurariu pot ajuta la reglarea nivelului de insulină și de a menține chiar și nivelurile de zahăr din sânge pentru persoanele cu diabet zaharat sau sunt la risc de a dezvolta aceasta.

Semințele de armurariu îmbunătățesc sănătatea inimii

Extractul de semințe de armurariu conține concentrații mari de acizi grași benefici și omega-3, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății inimii. Acizii grași Omega-3 sunt capabili să echilibreze nivelul colesterolului din organism, ceea ce poate preveni ateroscleroza, scăzând astfel riscul de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci o lingură de miere zilnic. Efectul pe care sigur nu l-ai știut până acum

Semințele de armuraiu, efect anti-cancer

Potrivit Site-ului Cancer Research UK, se pare că extractul de semințe de armurariu poate avea un efect inhibitor asupra creșterii celulelor canceroase și a tumorilor pe piele și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea creșterii canceroase la nivelul prostatei, sânului și ficatului.

Semințele de armurariu, efect anti-inflamator

Semințele de armurariu au efect anti-inflamator astfel că ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism, curăță sângele și previne stresul oxidativ. Silimarina îmbunătățește lipoproteinele cu densitate mică (LDL sau colesterol rău), colesterol total, și nivelurile de trigliceride în organism.

Semințele de armurariu previn calculii biliari

Prin purificarea organismului de deșeuri metabolice, armurariul ajută la îmbunătățirea funcției vezicii biliare, rinichi, și splină, prevenind astfel riscul de calculi biliari.

Semințele de armurariu, benefici pentru îngrijirea pielii

Semințele de armurariu ajută la atenuarea inflamației datorită conținutului său bogat de antioxidanți.

De asemenea, previne îmbătrânirea pielii și promovează o strălucire sănătoasă a tenului. 

Semințele de armurariu îmbunătățesc sănătatea oaselor

Semințele de armurariu ajută la prevenirea pierderii osoase cauzate de un deficit de estrogen.

De asemenea, îmbunătățește sănătatea oaselor și previne riscul de osteoporoză.

Semințele de armurariu tratează astmul

Prin reducerea inflamației în căile respiratorii, Silimarina prezentă în armurariu s-a dovedit a preveni simptomele de astm alergic.

Semințele de armurariu stimulează imunitatea

Semințele de armurariu stimulează imunitatea generală și luptă împotriva infecțiilor.

Silimarina ajută la combaterea stresului oxidativ, îmbunătățind astfel starea generală de sănătate a organismului.

Semințele de armurariu, activitate anti-fungică

Semințele de armurariu au o activitate anti-fungică. Semințele de armurariu au capacitatea de a neutraliza intoxicațiile provocate de anumite tipuri de ciuperci. 

Semințele de armurariu, posibil tratament pentru încetinirea simptomelor Alzheimer

Cercetătorii de la Institutul Buck Novato, din Statele Unite ale Americii, consideră că prezența silimarinei în armurariu poate stimula capacitatea cognitivă și deschide noi căi neuronale.

Astfel, prin utilizarea semințelor de armurariu ar fi posibilă încetinirea simptomelor provocate de demență și Alzheimer.

Semințele de armurariu, tratament pentru psoriazis

Silimarina prezentă în armurariu ajută în tratamentul psoriazisului.

Ajută la combaterea roșeții și a mâncărimii.

Vezi și: Kiwi, sursă mare de vitamina C. Susține sănătatea intestinală și a inimii, previne constipația și cancerul de colon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel