De ce să luați seara medicamentele pentru hipertensiune

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Hipotensiunea poate duce la probleme grave
Hipotensiunea poate duce la probleme grave

Un studiu recomandă ca medicamentele împotriva hipertensiunii arteriale să fie luate seara, înainte de culcare, nu dimineața.

Medicamente, hipertensiune. O cercetare, publicată în European Heart Journal, recomandă persoanelor cu hipertensiune arterială să ia medicamentele împotriva hipertensiunii la culcare în loc de dimineață. Argumentele științifice care stau la baza acestei concluzii sunt analizele de-a lungul a 6 ani a circa 19.000 de oameni (majoritatea bărbați) cărora le-au fost prescrise medicamente pentru tensiune arterială, conform Harvard Medical School.

Participanților li s-a spus să-și ia doza zilnică fie la trezire, fie înainte de culcare. Tensiunea arterială a tuturor a fost verificată timp de șase ani, iar după ajustarea în funcție de vârstă și probleme de sănătate (cum ar fi fumatul și colesterolul), autorii studiului au descoperit că în timpul monitorizării, persoanele care și-au luat medicamentele la culcare aveau 34% mai puține șanse de a suferi un atac de cord, comparativ cu cei care au luat medicamentul dimineața. În plus, au fost cu 42% mai puține șanse susceptibile de a dezvolta insuficiență cardiacă, respectiv cu 49% mai puțin șanse de a avea un accident vascular cerebral și cu 56% mai puțin șanse să moară din cauza unor probleme cardiace.

Cercetări anterioare sugerează că tensiunea arterială crescută în timpul somnului poate afecta sănătatea cardiovasculară mai mult decât hipertensiunea arterială. Acest lucru poate explica de ce administrarea medicamentelor împotriva hipertensiunii ar fi de ajutor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel