De ce să mănânci cartofi. 3 beneficii nebănuite

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cartofii conțin amidon
Cartofii conțin amidon

Cartofii sunt o sursă bună de fibre, care te pot ajuta să slăbești, menținându-te sătul mai mult timp. 

Fibrele din cartofi pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă, ținând sub control nivelul colesterolului și al zahărului din sânge. Cartofii sunt plini de antioxidanți care acționează pentru a preveni bolile și vitaminele care vă ajută corpul să funcționeze corect.

Iată câteva beneficii:

* sănătatea digestivă - fibrele găsite în cartofi sunt un tip special numit „amidon rezistent”, care are beneficiile atât pentru fibre solubile, cât și pentru fibre insolubile și cauzează mai puține gaze decât alte tipuri de fibre. Ca și fibrele solubile, amidonul rezistent din cartofi acționează ca un prebiotic - aliment pentru bacterii bune din intestinul gros care îmbunătățește sănătatea intestinului. La fel ca fibrele insolubile, poate preveni sau trata constipația și sindromul intestinului iritabil.

* prevenirea bolilor - cartofii sunt plini de antioxidanți - compuși care luptă împotriva radicalilor liberi din cauza deteriorării celulelor. O dietă bogată în fructe și legume bogate în antioxidanți vă reduce riscul de boli de inimă și cancer. Pentru a profita la maximum de cartofi, lăsați pielea pe ea și alegeți tipuri colorate, cum ar fi cartofii mov. Cu cât este mai multă culoare în cartof, cu atât conține mai mulți antioxidanți. În plus, coaja cartofului poate avea de până la 12 ori mai mulți antioxidanți decât conținutul.

* presiune arterială scăzută – coaja de cartof coaptă este o sursă excelentă de potasiu și magneziu. O dietă bogată în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, protejând inima și reducând riscul de accident vascular cerebral. Un cartof neplăcut oferă: peste 40% din valoarea zilnică recomandată a vitaminei C, aproximativ jumătate din vitamina B6 necesară pentru o zi, mai mult potasiu decât o banană. Cartofii sunt, de asemenea, o sursă bună de calciu, magneziu și folat, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel