De ce să mănânci murături. 6 efecte surprinzătoare

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
de ce sa mananci muraturi FOTO: Pexels @Ron Lach
de ce sa mananci muraturi FOTO: Pexels @Ron Lach

Ce beneficii are consumul de murături asupra organismului? Care este legătura dintre alimentele fermentate și efectul anti-cancer?

Alături de friptură, murăturile sunt un adevărat deliciu, iar beneficiile pe care le oferă organismului sunt un motiv în plus să le consumi.

Sănătatea sistemului digestiv

Principalul beneficiu al consumului de murături este dat de conținutul crescut în probiotice. Acestea sunt bacteriile „bune” din intestin, cu rol fundamental în funcționarea normală a sistemului digestiv.

Studiile medicală arată că probioticele intervin în desfacerea zahărului, participă la sinteza anumitor vitamine și formează un „scut” de protecție împotriva agenților patogeni periculoși din intestin. Practic, probioticele mențin echilibrul florei intestinale, ajută digestia și scad riscul apariției obezității. 

Efect anti-cancer

Există studii care încearcă să demonstreze că varza murată are proprietăți anti-cancer. Potrivit healthline, consumul alimentelor fermentate reduce inflamația și scade rezistența la insulină, factori importanți în ameliorarea diabetului zaharat.

Vezi și: Alimentul care te ajută să SLĂBEȘTI, dar crește riscul de CANCER

Opresc sângerările

Castraveții murați conțin o cantitate mare de vitamina K și contribuie la coagularea normală a sângelui și prevenția sângerărilor. Totodată, aceste alimente ajută și la sănătatea oaselor și dinților datorită conținutului crescut în calciu.

Stimulează imunitatea

Murăturile conține antioxidanți, substanțe extrem de importante pentru neutralizarea efectelor stresului oxidativ. Antioxidanții intervin și în funcționarea normală a sistemului imunitar, iar alături de Vitamina C contribuie la stimularea apărării organismului. Vezi și: Ceaiul de gălbenele are efecte ANTIMICROBIENE și ANTIFUNGICE

Opresc crampele musculare

Specialiștii spun că anumite elemente din murături intervin în mecanismul de producere a crampelor musculare, iar consumul alimentelor fermentate calmează aceste probleme „sâcâitoare”. Acest efect terapeutic ia naștere mai ales datorită conținutului crescut în potasiu, magneziu, sodiu și clor. Vezi și: 4 trucuri împotriva CÂRCEILOR

Scad nivelul de colesterol

Colesterolul „rău” este principalul responsabil de apariția aterosclerozei din cauza faptului că se depune pe vasele de sânge. Ateroscleroza poate fi punctul de plecare și a altor afecțiuni cardiovasculare. Se pare că murăturile contribuie la scăderea nivelului de colesterol și, implicit, previn apariția bolilor de inimă.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă NU mănânci carne. Riscurile la care te expui, totul despre Vitamina B12 și fier

Quinoa, cereala fără GLUTEN. Ce conține acest aliment MINUNE și cum o GĂTIM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel