De ce să nu mai pui niciodată lămâie în ceai sau peste mâncarea fierbinte. Greșeala enormă pe care ai făcut-o până acum
De ce să nu mai pui lămâie în ceaiul fierbinte sau peste mâncarea fierbinte. Sigur nu ai știut asta până acum.
Lămâile conțin o cantitate mare de vitamina C, fibre solubile și compuși vegetali care le conferă o serie de beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de vitamina C, un nutrient antioxidant esențial, ajută la îmbunătățirea imunității, a absorbției fierului, a sănătății oaselor, a pielii, a părului și a ochilor.
Lămâile pot ajuta la pierderea în greutate și pot reduce riscul de boli de inimă, anemie, pietre la rinichi, probleme digestive și cancer.
Lămâile nu numai că sunt un fruct foarte sănătos, dar au și un gust și un miros distinct și plăcut care le fac să fie un adaos grozav la alimente și băuturi.
Lămâile sunt adesea promovate ca aliment pentru pierderea în greutate, și există câteva teorii cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru. O teorie comună este aceea că fibrele solubile de pectină din ele se extind în stomac, ajutându-vă să vă simțiți sătui pentru mai mult timp.
Acestea fiind spuse, nu mulți oameni mănâncă lămâi întregi. Și pentru că sucul de lămâie nu conține pectină, băuturile din suc de lămâie nu vor promova sațietatea în același mod.
Mai mult, studiile arată că doar o 1/2 cană de suc de lămâie pe zi poate furniza suficient acid citric pentru a ajuta la prevenirea formării pietrelor la rinichi la persoanele care le-au avut deja. Unele studii au constatat, de asemenea, că limonada a prevenit în mod eficient apariția pietrelor la rinichi, dar rezultatele au fost amestecate.
Deși are o mulțime de beneficii pentru sănătate, există unele greșeli pe care le facem și care fac lămâia inutilă.
De ce să nu mai pui lămâie peste mâncarea fierbinte sau în ceaiul fierbinte
Da, potrivit nutriționistului Juhi Kapoor, trebuie să ne oprim să mai punem lămâie sau suc de lămâie peste mâncărurile fierbinți și aburinde.
"Folosirea lămâii este foarte importantă în rutina zilnică de gătit și asta pentru că lămâia este încărcată cu vitamina C,un nutrient esențial de care organismul tău are nevoie zilnic.
Organismul nostru nu stochează sau produce vitamina C, prin urmare, un aport zilnic de vitamina C este foarte important pentru o sănătate bună și longevitate", a scris ea pe Instagram.
Însă, trebuie remarcat faptul că vitamina C este extrem de sensibilă la căldură, iar nutrientul se distruge ușor la căldură.
"Dar ceea ce este important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil care se distruge ușor la căldură. De aceea, nu ar trebui să puneți niciodată suc de lămâie pe alimentele care sunt foarte fierbinți și care sunt încă pe flacără, fiind gătite.
Mai ales atunci când pregătim mâncăruri precum curry, ceai de lămâie - avem tendința de a stoarce lămâia în timp ce mâncarea este încă în fierbere pe flacără. Fără să știm, acest obicei face ca vitamina C din lămâie să fie distrusă și nu reușești să beneficiezi pe deplin de ea.
Așa că, ori de câte ori folosiți lămâia la prepararea vreunui preparat alimentar, încercați să țineți mâncarea departe de flacără și lăsați-o să se răcească puțin, înainte de a stoarce lămâia pe ea.
Vitamina C este foarte importantă pentru stimularea imunității, pentru îmbunătățirea absorbției fierului, pentru îmbunătățirea sănătății oaselor, pentru o piele strălucitoare și pentru un păr sănătos, ochi și sănătate generală", a adăugat ea.
Lămâia, sensibilă la lumină și temperatură
Dr. Sawinder Kaur, decan adjunct, șef de catedră Tehnologie alimentară și nutriție la Lovely Professional University India a fost de acord cu Juhi Kapoor și a declarat pentru Indian Express că lămâia, care este o sursă bună de vitamina C, ajută la absorbția fierului atunci când este inclusă în mese.
"Dar, vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamină sensibilă la temperatură și la lumină. Degradarea vitaminei C poate avea loc la temperaturi de până la 30°C și este maximă la temperaturi cuprinse între 85-95°C, în funcție de timpul de expunere. Această vitamină este, de asemenea, solubilă în apă și, în mod normal, se scurge în apa de gătit. Punerea sucului de lămâie pe mâncarea fierbinte poate distruge vitamina și activitatea enzimatică a acesteia", a mai spus ea.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
