De ce să pui o sticlă cu apă congelată în dormitor. Efectul uimitor pe care îl are asupra somnului

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce sa pui o sticla cu apa congelata in dormitor - FOTO: Freepik@alexandercho
de ce sa pui o sticla cu apa congelata in dormitor - FOTO: Freepik@alexandercho

De ce să pui o sticlă cu apă congelată în dormitor. Ce efecte nebănuite are asupra somnului. Nu te-ai fi așteptat la un asemenea rezultat.

De ce să pui o sticlă cu apă congelată în dormitor. Canicula de la sfârșitul verii a dus la creșterea temperaturilor, iar români se chinuie din cauza temperaturilor extrem de ridicate. 

Disperați să învingă căldura și să se odihnească noaptea, oamenii au încercat tot felul de trucuri pentru a-și răcori dormitoarele. Un truc uimitor te va ajuta să scazi temperatura din dormitor cu câteva grade. 

De ce să pui o sticlă cu apă congelată în dormitor

Faceți o ”sticlă de apă cu gheață”. Întoarceți ideea unei sticle de apă caldă pe dos! Umpleți una cu apă și puneți-o în congelator pentru câteva ore. Este ca și cum ai avea la dispoziție în permanență partea rece a pernei.

Dacă nu aveți o sticlă de apă caldă, nu vă faceți griji - puteți improviza. Luați orice fel de recipient care ar funcționa (chiar și doar o sticlă mare de apă) și înfășurați-l într-un prosop. Voila! Răceală portabilă, potrivit Sleeping Guide.

Prin plasarea unei sticle de apă înghețată în fața ventilatorului, aerul va fi răcit pe măsură ce atinge sticla, oferind un ciclu continuu de aer mai rece, potrivit OZMO.

Vezi și: Neurologi români, prezenți la Congresul Federației Europene de Neuroreabilitare din Franța. Mureșanu: Neurologia românească rămâne conectată la cele mai noi și înalte standarde

La ce să fii atent când folosești sticla cu apă înghețată

Pe de altă parte, Dr. Sarah Jarvis, expertă a emisiunii This Morning, a îndemnat oamenii să fie atenți la arsurile provocate de gheață. După ce a recomandat sfaturi precum un duș rece înainte de culcare și folosirea unei sticle cu apă caldă rece, Dr. Sarah a insistat ca oamenii să fie atenți la arsurile provocate de gheață.

”Vă rugăm să nu uitați: nu puneți niciodată gheață direct pe piele, deoarece aceasta poate provoca arsuri de gheață”, a spus dr Sarah Jarvis, potrivit The Sun.

Vezi și: Riscurile la care te expui dacă asculți doar ceea ce spun influencerii pe rețelele sociale. Ce spun chiar ei despre problemele create

Care este temperatura ideală pentru o noapte liniștită

Asigurați-vă că dormitorul dumneavoastră are o temperatură de 20-25C pe timp de noapte este cheia unui somn bun, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii au descoperit că somnul poate fi cel mai eficient și odihnitor pentru adulții în vârstă în timpul unui anumit interval de temperatură.

Calitatea somnului scade la niveluri mai mari și mai mici - subliniind importanța de a vă asigura că dormitorul nu este prea cald sau prea rece, au spus ei.

Echipa, de la Institutul Hinda și Arthur Marcus pentru Cercetare în domeniul îmbătrânirii din SUA, a rugat 50 de persoane în vârstă de 65 de ani și peste să poarte monitoare de somn timp de un an și jumătate. Studiul a fost realizat în Boston, un oraș de coastă cu veri calde și umede și ierni reci și furtunoase, iar participanții au dormit în propriile case.

Oamenii de știință au colectat date despre 11.000 de nopți de somn în total, precum și informații despre mediile de somn ale participanților. Analiza a arătat că participanții au avut cel mai eficient somn atunci când temperatura din dormitor era cuprinsă între 20 și 25C.

De asemenea, aceștia au fost cel mai puțin agitați în acest interval de temperatură, în timp ce 20C părea să fie legat de cel mai lung timp de somn. Echipa a constatat o scădere de 5-10 procente a eficienței somnului pe măsură ce temperatura nocturnă creștea până la 30C, participanții fiind cei mai agitați la acest nivel, potrivit Daily Mail.

Studii anterioare sugerează că această scădere este suficient de mare pentru a influența performanța cognitivă, stresul, activitatea, anxietatea, starea de spirit și oboseala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel