De ce să pui sare în bere. Ce efect MAGIC are asupra băuturii și corpului

De ce să pui sare în bere. Care este efectul asupra corpului tău, dar și asupra băuturii.
De ce să pui sare în bere. Care este explicația băutorilor de bere care fac acest lucru dar și care este raționamentul științific. Adăugarea de sare în bere poate fi urmărită cu secole în urmă, diferite culturi incluzând această practică. În Evul Mediu, berarii europeni adăugau adesea un vârf de cuțit de sare în berile lor din cauza rarității și a imperfecțiunilor din procesul de fabricare a berii.
Un exemplu notabil în istoria berii este stilul german "Gose", care datează din secolul al XVI-lea. Această bere acrișoară unică provine din Goslar, Germania, unde nivelurile ridicate de săruri naturale erau prezente în sursele locale de apă folosite pentru fabricarea berii.
În cultura mexicană, se obișnuiește să găsești o bere (cerveza) rece și înghețată servită cu felii de lămâie verde și cu o margine acoperită cu sare de mare.
Această tradiție a apărut probabil din cauza climatului cald care îi face pe oameni să transpire mai mult, ceea ce îi determină să ceară refacerea electroliților pierduți prin aportul de sodiu; astfel a început, în cantinele locale, practica de a asocia berea cu acompaniamente sărate, cum ar fi alunele sau chipsurile, potrivit Beer is my Life.
Ce se întâmplă când pui sare în bere
Nu există niciun pericol real de a încerca berea sărată, cu excepția cazului în care nu vă place sarea. Adăugarea de sare în bere nu mai este o practică obișnuită, dar în trecut, era ceva ce toată lumea făcea atunci când avea bere fără gust la îndemână. Dacă v-ați întrebat vreodată cum ați putea face o bere ușoară palidă mai aromată, un vârf de sare ar putea rezolva problema!
Berea de calitate superioară este rareori sărată. Nu este nevoie de ea. O bere bine dozată, echilibrată, cu o senzație fină în gură, nu va avea nevoie de sare pentru a o înviora. Berea de calitate slabă, însă, are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi. Aici sarea își face magia.
Sarea este un intensificator al gustului, după cum afirmă un studiu Harvard din 1997. Sarea estompează amărăciunea din bere, amplificând în același timp o parte din dulceața malțului. De asemenea, obțineți o spumă mai densă, potrivit Sound Brewery
Știința din spatele sării din bere
Sarea din bere poate spori gustul și aroma, poate echilibra dulceața și amărăciunea. În plus, adăugarea de sare în bere poate intensifica compușii de aromă, prin stimularea activității drojdiei și prin afectarea nivelului pH-ului.
Îmbunătățirea gustului și aromei
Unul dintre motivele esențiale pentru adăugarea de sare în bere este capacitatea sa remarcabilă de a spori gustul și aroma. Ca potențiator natural de aromă, aceasta amplifică modificatorii specifici ai gustului, cum ar fi dulceața și umami, reducând în același timp percepția amărăciunii.
Vezi și: Sucul care previne cancerul. Elixirul natural care ține la distanță și bolile cronice
Echilibrarea gustul
Unul dintre beneficiile cheie ale adaosului de sare în bere este capacitatea sa de a echilibra dulceața și amărăciunea. Sarea are un mod unic de a intensifica aromele din bere. De exemplu, într-o bere IPA sau Pale Ale cu mult hamei, un vârf de cuțit de sare poate reduce amărăciunea percepută și poate scoate mai mult în evidență notele fructate sau citrice din hamei.
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.