De ce să-ți ții picioarele în apă cu oțet: efectul la care nu te-ai fi gândit

Angela Sabău |
Data publicării:
Unghiile de la picioare, dacă își schimbp culoarea, pot fi semne ale unor boli grave
Unghiile de la picioare, dacă își schimbp culoarea, pot fi semne ale unor boli grave

O baie cu apă și oțet pentru picioare poate face minuni. Dincolo de mirosul neplăcut al picioarelor, mai sunt și alte „ținte” ale apei cu oțet.

De multe ori nu acordăm atenție picioarelor noastre până când nu simțim că începem să avem probleme precum o mâncărime sau miros urât. Dar când vine vremea sandalelor, totul începe să se schimbe.

Și cum sezonul rece se încheie în curând și vine vremea să purtăm sandale, unde picioarele noastre vor fi expuse, iată o recomandare de la specialiști. Pe lângă pedichiură, o baie cu oțet face minuni pentru picioare.

Reduce eczema înotătorului

Eczema este o infecție fungică obișnuită la nivelul piciorului și apare în principal pe talpă și între degete. Contrar a ceea ce sugerează numele, infecția este preluată nu numai de la piscine, ci și din alte locuri, dacă te plimbi desculț. Această infecție fungică poate duce la piele uscată, scuame și mâncărime, sau chiar inflamație și vezicule. Datorită acțiunii antifungice a oțetului, această substanță cu miros puternic poate ajuta la tratarea infecției fungice. Spălarea regulată a picioarelor în această soluție benefică poate reduce simptomele și poate controla infecția.

Elimină mirosul de picioare transpirate

Mirosul notoriu al picioarelor transpirate apare de obicei dintr-o combinație de sudoare și bacterii lăsate pe picioare și în pantofi. Deoarece oțetul poate fi utilizat atât împotriva ciupercilor, cât și împotriva bacteriilor, puteți utiliza această soluție pentru a îndepărta mirosul neplăcut. Făcând ocazional picioarelor o baie de oțet, nu va trebui să vă mai țineși de nas atunci când vă descălțați. Clătiți bine picioarele după aceea, deoarece nici mirosul de oțet nu place tuturor.

Benefic pentru picioarele uscate și călcâie crăpate

Călcâiele uscate și crăpate nu numai că sunt inestetice, dar pot fi și dureroase. Aciditatea din oțet oferă picioarelor uscate un tratament hidratant binemeritat. Șansele sunt ca pielea de pe picioare să se simtă mult mai fină după o baie de oțet.

Baie de oțet pentru picioare: puneți 1 pahar mare de oțet într-un lighean și adăugați 2 pahare mari de apă caldă. Repetați în aceste proporții până când este suficient pentru a vă scufunda picioarele. Nu contează ce tip de oțet folosiți. Înmuiați picioarele în baia de oțet timp de 10 până la 20 de minute, apoi le uscați complet. Repetați baia pentru picioare în fiecare zi, până când simptomele au dispărut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel