De ce soarele chiar face bine inimii. Explicația unui dermatolog

Adisa Codruț |
Data publicării:
Statul zilnic la soare te poate ajuta să-ți scazi tensiunea
Statul zilnic la soare te poate ajuta să-ți scazi tensiunea

Un cercetător a descoperit că expunerea la soare are efecte pozitive pentru sănătatea cardiovasculară.

Dermatologul britanic Richard Weller a povestit, într-o prelegere TEDx, în din 2012, despre cercetarea sa privind beneficiile soarelui asupra sănătății inimii. A aflat că pielea produce oxid nitric și după alți 2-3 ani de cercetare a descoperit că în piele oamenii au cantităţi imense nu de oxid nitric, ci de derivați ai acestuia - nitrat, NO3; nitrit, NO2 etc. Dieta ar fi responsabilă - multe legume.

Într-un experiment cu ultraviolete A, care nu produc vitamina D, a expus oamenii la lumina lămpii pentru circa 30 de minute. A sesizat că a crescut nivelul oxidului nitric în circulaţia sanguine, dar a scăzut tensiunea arterială - suficient cât, în timp, să reducă rata bolilor de inimă.

”Sunt dermatolog. Zilnic trebuie să spun oamenilor: Ai cancer de piele. Cauza e soarele. Nu mai sta la soare. Cred însă ca un mesaj mai important e faptul că expunerea la soare implică atât beneficii, cât şi riscuri. Într-adevăr, soarele e cauza principală a cancerului de piele, dar mortalitatea datorată bolilor de inimă e de sute de ori mai mare decât cea datorată cancerului de piele”, a afirmat medicul Richard Weller de pe scena TEDx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel