De ce vitaminele din alimente sunt infinit mai bune decât cele din suplimente

Vitaminele din alimente sunt superioare celor din suplimente, iar explicația este foarte simplă, spun specialiștii: suplimentele nu conțin același lucruri și oricum nu au fost create pentru cum le folosesc...
În primul rând, suplimentele nu au fost niciodată menite să fie înlocuitori pentru alimente, așa cum le comercializează unii astăzi. Suplimentele au fost menite să fie exact ceea ce spune numele lor: un „supliment” sau un supliment la dieta dvs. deja sănătoasă, atrag atenția experții de la University Health News.
Când oamenii de știință au izolat pentru prima dată vitaminele și nutrienții din alimentele care erau esențiale pentru sănătatea și vitalitatea noastră, precum și pentru prevenirea bolilor, au crezut că magia se află doar în nutrienți – iar asta a făcut ca vânzarea suplimentelor specifice să crească.
Dar știm acum că nutrienții nu funcționează de unii singuri. Ei „lucrează” cu organismul uman și cu toată mâncarea, pentru a aduce beneficii pentru sănătate.
Să luăm spre exemplu broccoli. Este un aliment (legumă) care conține izotiocianați, substanțe fitochimice asociate cu o incidență mai mică a tumorilor. Dar nu veți obține niciodată același beneficiu luând un supliment cu acest compus, deoarece fără enzima găsită în germenii întregi de broccoli organismul absoarbe de aproximativ 8 ori mai puțini nutrienții care luptă împotriva tumorilor.
Alimente versus suplimente
La fel, vitamina E. Mănâncă alimente bogate în această vitamină și vei ajuta la combaterea bolilor legate de vârstă, cum ar fi cancerul, boala Alzheimer și bolile de inimă. Dar, ca supliment, efectul nu e același.
Acest lucru se datorează faptului că formele sintetice de vitamina E din suplimente conțin doar un singur compus chimic - liposolubil, alfa-tocoferol. Formele naturale de vitamina E găsite în alimente conțin patru tipuri de tocoferol și patru compuși de tocotrienol.
De asemenea, cercetări sugerează că mulți nutrienți, substanțe chimice din plante și chiar fibre dietetice, își unesc forțele și lucrează împreună pentru a vă aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât o poate face fiecare, de unul singur. Studiile de laborator arată, spre exemplu, că roșiile ajută la blocarea dezvoltării cancerului. Atunci când combinați roșiile cu broccoli, de fapt reduceți și mai mult riscul de cancer, arată experții.
Un motiv excelent de a mânca mai multă fasole este acela că bacteriile sănătoase din intestin utilizează fibre dietetice și amidon rezistent (un tip de fibre găsit în fasolea uscată) pentru a produce un acid gras care pare să protejeze celulele colonului de cancer.
Unele alimente conțin substanțe atât de „puternice”, arată cercetările, încât pot dezactiva substanțele cancerigene sau pot determina autodistrugerea celulelor anormale. Se numesc fitochimicale și se găsesc în usturoi, broccoli și alte legume crucifere.
Același lucru este valabil și pentru omega-3. Este mai bine să obțineți omega-3 din alimente, pentru că cercetările arată că vă puteți reduce riscul de a muri de boli de inimă cu 36% atunci când consumați pește în mod regulat!
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.