DEFERASIROXUM - prospect

DCMedical Team / 21 oct 2020 / 01:30
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

DEFERASIROXUM - prospect. Acţiune: Chelator de fier; leagă în special fierul trivalent, cu grăbirea eliminării acestuia, în principal prin fecale. 

DEFERASIROXUM - prospect

Denumirea comercială: EXJADE 

Prezentare: Comprimate 

Indicații: Tratamentul supraîncărcării cronice cu fier datorată transfuziilor de sânge frecvente (> 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună) la pacienţii cu betatalasemie majoră, cu vârstă de 6 ani sau mai mult; tratamentul supraîncărcării cronice cu fier datorată transfuziilor de sânge, atunci când trat. cu deferoxamină este contraindicat sau inadecvat, la următoarele grupe de pacienţi: cu alte tipuri de anemii, cu vârste între 2 şi 5 ani, cu betatalasemie majoră cu supraîncărcare cu fier datorată transfuziilor de sânge ocazionale (< 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună). 

Contraindicații: Hipersensibilitate; asocierea cu alte tratamente de chelare a fierului, deoarece nu s-a stabilit siguranţa unor astfel de asocieri; pacienţi cu o valoare estimată a clearance-ului creatininei < 60 ml/min. 

Atenție!: În cazul în care concentraţia plasmatică a feritinei scade constant sub 500 pg/l, trebuie avută în vedere întreruperea trat. Precauţii: insuficiență hepatică (IH) severă, control auditiv şi oftalmologic la fiecare 12 luni. Se monitorizează funcţia cardiacă; la copii trebuie monitorizate la intervale regulate (la fiecare 12 luni) greutatea corporală, înălţimea şi dezvoltarea sexuală. Nu se asociază cu medicamente antiacide care conţin aluminiu 

Reacții adverse: Cele mai frecvente: tulburările gastro-intestinale (greaţă, vărsături, diaree sau dureri abdominale), erupţii cutanate, creşterea creatininemiei, calculi biliari, cefalee. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy