DEFERASIROXUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

DEFERASIROXUM - prospect. Acţiune: Chelator de fier; leagă în special fierul trivalent, cu grăbirea eliminării acestuia, în principal prin fecale. 

DEFERASIROXUM - prospect

Denumirea comercială: EXJADE 

Prezentare: Comprimate 

Indicații: Tratamentul supraîncărcării cronice cu fier datorată transfuziilor de sânge frecvente (> 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună) la pacienţii cu betatalasemie majoră, cu vârstă de 6 ani sau mai mult; tratamentul supraîncărcării cronice cu fier datorată transfuziilor de sânge, atunci când trat. cu deferoxamină este contraindicat sau inadecvat, la următoarele grupe de pacienţi: cu alte tipuri de anemii, cu vârste între 2 şi 5 ani, cu betatalasemie majoră cu supraîncărcare cu fier datorată transfuziilor de sânge ocazionale (< 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună). 

Contraindicații: Hipersensibilitate; asocierea cu alte tratamente de chelare a fierului, deoarece nu s-a stabilit siguranţa unor astfel de asocieri; pacienţi cu o valoare estimată a clearance-ului creatininei < 60 ml/min. 

Atenție!: În cazul în care concentraţia plasmatică a feritinei scade constant sub 500 pg/l, trebuie avută în vedere întreruperea trat. Precauţii: insuficiență hepatică (IH) severă, control auditiv şi oftalmologic la fiecare 12 luni. Se monitorizează funcţia cardiacă; la copii trebuie monitorizate la intervale regulate (la fiecare 12 luni) greutatea corporală, înălţimea şi dezvoltarea sexuală. Nu se asociază cu medicamente antiacide care conţin aluminiu 

Reacții adverse: Cele mai frecvente: tulburările gastro-intestinale (greaţă, vărsături, diaree sau dureri abdominale), erupţii cutanate, creşterea creatininemiei, calculi biliari, cefalee. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel